u bent hier

Verre van Weg - Mira

Pop en rock


Een concert met als rode draad afscheid. Het is een ode aan het leven. Vooraf is er een ?lm van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van. ‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels ... Lees meer »

Een concert met als rode draad afscheid. Het is een ode aan het leven. Vooraf is er een ?lm van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht.

Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van.

‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer wij mensen -doorheen tijd en ruimte- muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Vooraf is er een ?lm van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.”

“Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.”

“Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
vrij 06/11/20 om 20:30
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 12,0
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1625/mira