u bent hier

Under Pressure: Racisme en activisme (ONLINE!)

16 +

Samenleving


In deze gespreksavond staan racisme, activisme, white privilege en de BLM-betogingen centraal. Maarten Boudry en Dyab Abou Jahjah kruisen de degens over deze interessante en bewogen thema's. Kunnen we vandaag de dag spreken van (structureel) racisme en white privilege in onze westerse maatschappij? Zo ja, op welke manier precies? En hoe moeten we als burger én als maatschappij hiermee omgaan? ... Lees meer »

In deze gespreksavond staan racisme, activisme, white privilege en de BLM-betogingen centraal. Maarten Boudry en Dyab Abou Jahjah kruisen de degens over deze interessante en bewogen thema's.

Kunnen we vandaag de dag spreken van (structureel) racisme en white privilege in onze westerse maatschappij? Zo ja, op welke manier precies? En hoe moeten we als burger én als maatschappij hiermee omgaan? Zijn de Black Lives Matter-betogingen noodzakelijk? Of is dit activisme niet eerder contraproductief gezien het zich toespitst op enkel en alleen de huidskleur?

Deze en andere vragen zullen uitgebreid besproken en bediscussieerd worden. Na het debat is er ruimte voorzien voor vragen van geïnteresseerde kijkers.

Volg ons via https://www.facebook.com/UnderPressureHvdM

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Storycatchers
Komiteitstraat 46-52
2170 Merksem (Antwerpen)
maandag 9 november 2020 van 20:00 tot 21:30
huisvandeMens
gratis
storycatchers.webinargeek.com/under-p...