u bent hier

UITGESTELD tot het voorjaar 2021 vanwege Covid-19. ‘Boeken, babbels en bubbels’


Dit is een sfeervolle avond doorspekt met Nederlandstalige poëzie en zang. Centraal staan onze jongeren die deze keer samen met senioren een eigen Nederlandstalig gedicht zullen brengen. De aanleiding om zo’n avond te organiseren was en is nog steeds de 'Bronzen Uil’. Reeds voor het 6de jaar op rij organiseert Willemsfonds Mol 'Boeken, babbels en bubbels'! ‘Boeken, babbels en bubbels’ is een ... Lees meer »

Dit is een sfeervolle avond doorspekt met Nederlandstalige poëzie en zang. Centraal staan onze jongeren die deze keer samen met senioren een eigen Nederlandstalig gedicht zullen brengen. De aanleiding om zo’n avond te organiseren was en is nog steeds de 'Bronzen Uil’.

Reeds voor het 6de jaar op rij organiseert Willemsfonds Mol 'Boeken, babbels en bubbels'! ‘Boeken, babbels en bubbels’ is een sfeervolle avond doorspekt met Nederlandstalige poëzie, muziek en zang. Centraal staan onze jongeren die deze keer samen met senioren een eigen Nederlandstalig gedicht zullen brengen. Rode draad doorheen de avond is dit jaar ‘de relatie grootouder-kleinkind’ en ook wel ‘het ouder worden’ op zich. Vorig jaar was het thema ‘dementie’ en werkten we samen met de Alzheimer Liga Mol. De presentatie is, zoals steeds, in handen van Greet Van Tiggelen, Schoolcoördinator Cultuur & Talenontwikkeling, Rozenberg S.O. Het geheel is een organisatie van Willemsfonds Mol i.s.m. de Seniorenraad Mol, de Bibliotheek Mol, dichter/zanger Lieven Van Vaerenbergh en dichteres Wivine Vanmechelen beiden lid van het Poëzieatelier Mol, Jong talent uit diverse Molse secundaire scholen: Rozenberg S.O., GO! Campus het Spoor, Europese School Mol, Gibbo Galbergen en samen met de Vrienden van de Bib Mol. De toegang is gratis en iedereen die hieraan meewerkt doet dit ook volledig gratis. De aanleiding om zo’n avond te organiseren was en is nog steeds de 'Bronzen Uil'. Dit is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door Willemsfonds vzw i.s.m. het Vlaams Fonds van de Letteren. De prijs wordt uitgereikt aan het beste Nederlandstalige romandebuut van het voorbije jaar. Aan de prijs is een som van 7000 euro verbonden en een beeldje van een uil. Voorzitter van de jury is Jos Geysels. Wij in Mol maken daar een beetje een Molse Uil van. Ons doel in Mol is het centraal plaatsen van het Nederlands door simpelweg mensen te verbinden met taal en dat doen we dit jaar graag met jongeren én senioren samen. Op het einde van de voorstelling worden ook dit jaar de 6 genomineerde boeken voor de Bronzen Uil 2020 verloot onder de aanwezigen. Elke aanwezige krijgt ook nu een dichtbundeltje met de voorgedragen gedichten mee naar huis.  

Bibliotheek Mol
Molenhoekstraat 2
2400 Mol
ma 26/10/20
www.willemsfonds.be/k/meeting2/detail...