u bent hier

Tummy Time ... Fun Time

Gezondheid en zorg


Indien de maatregelen genomen door de overheid i.v.m. Covid-19 veranderen, zal een online alternatief aangeboden worden. Thema: Kennismaking Baby Yoga - Samen bewegen, zingen en ontspannen Heeft je baby het befaamde “ontbrekende 4e trimester” (cfr. de eerste 12 weken) achter de rug? En wordt zijn/haar omgeving steeds interessanter? Wordt je baby steeds mobieler en liggen op de rug steeds ... Lees meer »

Indien de maatregelen genomen door de overheid i.v.m. Covid-19 veranderen, zal een online alternatief aangeboden worden.
Thema: Kennismaking Baby Yoga - Samen bewegen, zingen en ontspannen
Heeft je baby het befaamde “ontbrekende 4e trimester” (cfr. de eerste 12 weken) achter de rug? En wordt zijn/haar omgeving steeds interessanter? Wordt je baby steeds mobieler en liggen op de rug steeds “saaier”?
Misschien is je baby al ouder en wil je zijn motorische ontwikkeling (rollen, zitten, kruipen, lopen) extra stimuleren?
Of heb je gewoon zin in plezier te beleven samen met je baby?
Dan is deze workshop een aanrader! Ook papa’s en grootouders zijn welkom!
Bovendien is er de kans om na de les gezellig bij te praten en ervaringen uitwisselen met andere ouders bij een kopje thee?
Deze workshop is een algemene kennismaking met baby yoga.
In de maanden oktober en november kun je ook baby yoga volgen maar dan met een specifieke thema (zie hieronder).
De sessie is voor baby’s vanaf 12 weken tot 12 maanden. Ben je niet zeker of de workshop voor je baby geschikt is, neem contact op met de lesgeefster. Leeftijd geeft immers maar een kleine indicatie van je ontwikkeling van je baby.
1) Aanpak van de les
De focus van de cursus is yoga voor je baby. Baby Yoga wordt niet gedaan voor baby's maar met baby's. Baby yoga ondersteunt een positieve interactie, vooral tussen moeder/vader/grootouders en baby. Het is een fijne manier van samen te leren ontspannen en de band met je baby te versterken. Bij de baby-yoga gaan we liefdevol met baby's om en worden uitdagende bewegingen getransformeerd tot een veilig spel, waarvan baby's kunnen genieten en dat keer op keer wordt herhaald. De baby yoga oefeningen in combinatie met aanraking en rijmpjes dragen bij tot de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling van je baby. Bovendien bouw je meer zelfvertrouwen op in het dragen en de omgang met je baby. In een korte sessie geniet je baby evenveel fysieke activiteit als anders gedurende de hele dag. Al deze activiteiten bevorderen een beter en dieper slaap, evenwichtiger gedrag, de spijsvertering en het zenuwstelsel van je baby. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat je dat je ze makkelijk in je dagelijkse routine kunt inbouwen. Na slechts één sessie is vaak de feedback van ouders: "Ik heb geleerd dat ik me kan ontspannen met mijn baby", "Ik heb veel nieuwe dingen geleerd waar mijn baby van geniet", "mijn baby sliep heel goed na de les", “De lessen hebben mij meer vertrouwen en rust gegeven naar mezelf en naar mijn baby toe”.
2) Praktisch
Data: zaterdag, 26 september 2020, 15u-16u30
Locatie: Fleurentine, Grote Steenweg 13, Berchem
Prijs per les is 15 euro. BE30 1431 0110 3811 (Fintro/BNP Paribas Group)
Inschrijven en meer info: Ines Rothmann, inesrothmann@hotmail.com, 0484.900.794. www.lava.yoga.
Vermeld bij je inschrijving de leeftijd van je baby. Van zodra je het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven, dan ben je zeker van je plekje. We werken in kleine groepen, dus wees er snel bij.
Bekijk ook het overzicht van andere baby yoga workshops, elk met een ander thema en andere leeftijden.
- zaterdag, 26 september 2020: Kennismaking: Samen bewegen, zingen en ontspannen
- zaterdag, 24 oktober 2020: Tummy Time … fun time!
- zaterdag, november 2020: Eerste hulp bij Buikkrampjes!
- zaterdag 12 december 2020: Dragen, vliegen, schommelen voor meer evenwicht en bewegingszin.
Meer info ook op www.lava.yoga

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Fleurentine
Grote Steenweg 13
2600 Berchem (Antwerpen)
zaterdag 24 oktober 2020 van 15:00 tot 16:15
€ 15,0
inesrothmann@hotmail.com
www.lava.yoga