u bent hier

Trump, hoe is het zover kunnen komen? (Boekvoorstelling)


De nieuwe rafelrand van Europa Sinds de Tweede Wereldoorlog kennen we de Amerikanen in Europa als bevrijders en beschermers. Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op een stabiele bondgenoot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis keren de Verenigde Staten zich steeds verder af van het continent. Hij ... Lees meer »

De nieuwe rafelrand van Europa
Sinds de Tweede Wereldoorlog kennen we de Amerikanen in Europa als bevrijders en beschermers. Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op een stabiele bondgenoot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis keren de Verenigde Staten zich steeds verder af van het continent. Hij zet ook vraagtekens bij het NAVO-bondgenootschap. De grote vraag is: moeten we ons daar zorgen over maken?

Om een antwoord te vinden op die vraag neemt historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven ons aan de hand van zijn boek, ‘De nieuwe rafelrand van Europa – De eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump,’ mee naar de historische beweegredenen achter de Amerikaanse betrokkenheid bij Europa.

Zo wordt duidelijk wat Trumps kritiek op de NAVO betekent en wat we daar in Europa mee moeten doen.

Ivo van de Wijdeven (1979) is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis magazine en Clingendael Spectator. Eerder verschenen van zijn hand De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrád – De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. In zijn werk biedt Van de Wijdeven een historische achtergrond bij de actualiteit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Elcker-Ik Centrum VZW
Breughelstraat 31-33
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
woensdag 28 oktober 2020 van 13:30 tot 14:30
Masereelfonds Antwerpen ism Elcker-ik
€ 12,0
peperfabriek.be/event