u bent hier

Torpedo

Actie en avontuur


1943, te midden van WOII, krijgt een groep geharde Vlaamse rebellen een geheime missie. Ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot helemaal van Congo naar de Verenigde Staten varen. Aan boord van de onderzeeër een topgeheime lading waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Hun aartsmoeilijke en levensgevaarlijke missie kan de uitkomst van de oorlog bepalen. Zelden was een ... Lees meer »

1943, te midden van WOII, krijgt een groep geharde Vlaamse rebellen een geheime missie. Ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot helemaal van Congo naar de Verenigde Staten varen. Aan boord van de onderzeeër een topgeheime lading waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Hun aartsmoeilijke en levensgevaarlijke missie kan de uitkomst van de oorlog bepalen.

Zelden was een Vlaamse film zo ambitieus als Torpedo. De jonge producers van A-team – die ook achter Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah zaten – wisten niet alleen een ongeziene productie op te zetten, maar ook een Vlaamse topcast bij elkaar te brengen in een epische avonturenfilm met Hollywoodiaanse allures.

 


Actie, BEL, 2019, 102’


Cast: Koen De Bouw, Ella-June Henrard


PERS


"Torpedo’ bárst van de momenten die van puur genot een scheve grijns op onze smoel toverden. Geweldige vertolkingen ook. (...) Wat ons betreft, levert de debuterende regisseur Sven Huybrechts met ‘Torpedo’ een visitekaartje af om U-boot tegen te zeggen.(...) Voltreffer!" ★★★★ - HUMO


"Torpedo is een onversneden prent, die niet alleen verrast door zijn production value, maar ook door zijn relativerende toon en geestige momenten." – Vertigo

 

Sven Huybrechts
Cinema Rix
de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
woensdag 20 januari 2021om 20:15
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 5,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/72017/sven-h...