u bent hier

Timemonochromes

6 +

Klassieke muziek


In de plastische kunst gaat men al langer op zoek naar de uitdaging van het schilderen in één kleur of het werken in één soort materiaal. Ook in de muziek worden er al meer dan een eeuw werken gecomponeerd die focussen op vereenvoudiging. Kenners zeggen dat je daardoor de essentie van een muziekstuk, schilderij of beeldend kunstwerk raakt. Componist/pianist Guy Vandromme onderzoekt in deze ... Lees meer »

In de plastische kunst gaat men al langer op zoek naar de uitdaging van het schilderen in één kleur of het werken in één soort materiaal. Ook in de muziek worden er al meer dan een eeuw werken gecomponeerd die focussen op vereenvoudiging. Kenners zeggen dat je daardoor de essentie van een muziekstuk, schilderij of beeldend kunstwerk raakt.

Componist/pianist Guy Vandromme onderzoekt in deze timemonochromes wat deze monochromen vandaag de dag in de muziek (kunnen) betekenen. Tijdens STORMOPKOMST nodigt hij op elke locatie een andere geluidskunstenaar uit om samen met kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag te gaan.

In Dilbeek ga je als actieve geluidskunstenaar aan de slag met geluiden die je ter plekke opneemt. Adriaan Severins begeleidt je naar een gemeenschappelijke creatie van een soundscape.

In Genk verdiept Stefaan Quix zich samen met het publiek in de ontelbare mogelijkheden en eigenschappen van geluid.

In Turnhout geeft Maja Jantar je de mogelijkheid om je af te zonderen van omgevingsgeluiden en te voelen wat Ijslandse stilte met je doet.

Extra info
Guy Vandromme onderzoekt in de wereld van het muziektheater, dans en opera klankbeelden van vergeten muziek.

Luister hier alvast naar enkele timemonochromes van de deelnemende kunstenaars én deelnemers in DIlbeek en Genk.

Concept en realisatie: Guy Vandromme

In samenwerking met: Adriaan Severins (Dilbeek), Stefaan Quix (Genk) en Maja Jantar (Turnhout)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 27 september 2020 van 00:00 tot 23:59
Stormopkomst
€ 3,0
014 41 94 94
www.warande.be