u bent hier

Tilburg: textielmuseum en De Pont

18 +

Meerdere kunstvormen


In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus, een vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten, in Duitsland is opgericht. Tot op heden werken de ideeën en lesmethoden door en is Bauhaus een begrip. De tentoonstelling ‘Bauhaus& Modern Textiel in Nederland’ zoomt in op de invloed van het Bauhaus in de Nederlandse textielvormgeving. Na koffie met een koekje worden we ... Lees meer »

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus, een vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten, in Duitsland is opgericht. Tot op heden werken de ideeën en lesmethoden door en is Bauhaus een begrip.

De tentoonstelling ‘Bauhaus& Modern Textiel in Nederland’ zoomt in op de invloed van het Bauhaus in de Nederlandse textielvormgeving.

Na koffie met een koekje worden we door een gids rondgeleid in deze voor het Textielmuseum belangrijke tentoonstelling. Van het Textielmuseum is het vijf minuten stappen naar “De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst”. In het museumcafé ”Wat schaft de Pont’ is er gelegenheid om een hapje te eten en iets te drinken.

Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die verbouwd is tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken die dit museum toont.

De verzameling van De Pont omvat belangrijke werken van zowel jonge als oudere kunstenaars. Een gids toont ons de belangrijkste werken.
- afspraak om 8.50 uur Station Turnhout (lijn 450 Turnhout-Tilburg, vertrek 9.02 uur); einde rond 18 uur in Turnhout
- 35 euro – UiTPAS 17,50 euro (inbegrepen inkom en gids)
- vervoer en lunch voor eigen rekening
- met deskundige begeleiding van vrijwilliger Marie-Madeleine Indekeu en Lotte Sommen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart DINAMO
Warandestraat 42
2300 Turnhout
woensdag 9 oktober 2019 van 08:50 tot 18:00
DINAMO
dinamo.warande.be/agenda/2689/Marie_M...
dinamo@warande.be
014 47 21 64
dinamo.warande.be/agenda/2689/Marie_M...