u bent hier

Theater Stap, Het Scheldeoffensief & de Roovers / Frank Dierens, Luc Nuyens & Mira Bryssinck - Fanny

Tekst en muziektheater


een inclusief theaterproject van Theater Stap, Het Scheldeoffensief & de Roovers / Frank Dierens, Luc Nuyens & Mira Bryssinck ‘Fanny’ is gebaseerd op ‘Le Petit Théâtre de Fanny Ruubier’ van Merel de Vilder Robier. Dit wreed en gruwelijk, lieflijk en bitterzoet liefdessprookje geeft op een zinderende manier weer wat er in het hoofd van een kwetsbaar meisje omgaat wanneer het in een grimmig ... Lees meer »

een inclusief theaterproject van Theater Stap, Het Scheldeoffensief & de Roovers / Frank Dierens, Luc Nuyens & Mira Bryssinck

‘Fanny’ is gebaseerd op ‘Le Petit Théâtre de Fanny Ruubier’ van Merel de Vilder Robier. Dit wreed en gruwelijk, lieflijk en bitterzoet liefdessprookje geeft op een zinderende manier weer wat er in het hoofd van een kwetsbaar meisje omgaat wanneer het in een grimmig milieu opgroeit.

Vandaag weer heel den dag aan de balustrade gestaan. Vele geschreid en in d’ijlte getuft, gespogen, gespuwd. Hoeveel vurt water al onder die vurte brugge zien passeren, hoeveel fluimen al meegezogen? Hoeveel zweet en tranen mee naar de zee...

Fanny is een meisje dat door de buitenwereld als ‘beperkt en anders’ wordt aanzien. Ze vertelt hoe moeilijk het was om op te groeien bij een oma die enkel haar zwaktes benadrukte en hoe ze door haar artistieke buurman Richard misbruikt werd. Tot ze de middernachtman ontmoet. Een man die haar door zijn tedere aanwezigheid de mogelijkheid geeft om het verleden achter zich te laten.

Theatermakers Frank Dierens (Het Scheldeoffensief) en Luc Nuyens (de Roovers) creëerden eerder bij Theater Stap de theaterpareltjes ‘De Bank’ en ‘De Wereld’. Ook in ‘Fanny’ staan Dierens en Nuyens mee op scène, samen met de Gentse actrice Mira Bryssinck (o.a. ‘Tytgat Chocolat’) en spelers van Het Scheldeoffensief en Theater Stap.

credits
tekst: Merel de Vilder Robier
van en met: Frank Dierens, Luc Nuyens, Mira Bryssinck, Julia Dierens en Kenneth Boven
live muziek: Marc Bryssinck
scenografie: Stef Stessel

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
di 8 december 2020 van 20:15 tot 21:15 wo 9 december 2020 van 20:15 tot 21:15
Cultuurhuis De Warande
€ 16,0
www.warande.be
www.theaterstap.be
www.deroovers.be