u bent hier

Theater FroeFroe - Odyssee, of de lange weg naar huis - GEANNULEERD

Figuren en poppentheater


Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Behalve één iemand: Odysseus, omdat hij spoorloos verdwenen is. Telemachos, de zoon van Odysseus, tuurt elke avond samen met zijn moeder hoopvol over de wijnrode zee, maar zijn vader komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op ... Lees meer »

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Behalve één iemand: Odysseus, omdat hij spoorloos verdwenen is. Telemachos, de zoon van Odysseus, tuurt elke avond samen met zijn moeder hoopvol over de wijnrode zee, maar zijn vader komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand? Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

Het verhaal van Odysseus wordt verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die wanhopig wachten op zijn komst. Daarnaast wordt ook het standpunt van de held belicht.

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire en speelde de voorbije jaren klassiekers als Macbeth, Orfee, Labyrinth en Helena. Samen met enkele dansers, acteurs, poppenspelers en muzikanten bewerkt FroeFroe het veelgeprezen boek De lange weg naar huis van auteur Michael De Cock tot een nieuwe theatervoorstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC 't Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
donderdag 29 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
CC 't Schaliken
€ 13,0
www.schaliken.be