u bent hier

The work of Byron Katie - vervolggroep

Zingeving, filosofie en religie


6 ZATERDAGEN (ANTW.) Het Meditatie-aspect van The Work. In de vervolggroep word je uitgenodigd om een stap dieper te gaan in het meditatie-aspect van The Work (het antwoord vanuit de stilte) en om meer begrip te ontwikkelen over de herkomst en de aard van je beperkende gedachten, onder andere met behulp van Vedantische kennis, gebaseerd op de Upanishads van de aloude Vedische geschriften. ... Lees meer »

6 ZATERDAGEN (ANTW.)

Het Meditatie-aspect van The Work.
In de vervolggroep word je uitgenodigd om een stap dieper te gaan in het meditatie-aspect van The Work (het antwoord vanuit de stilte) en om meer begrip te ontwikkelen over de herkomst en de aard van je beperkende gedachten, onder andere met behulp van Vedantische kennis, gebaseerd op de Upanishads van de aloude Vedische geschriften.

Thema's van de Vervolggroep.
In de vervolggroep onderzoeken we middels theorie, meditatie en oefeningen:

Wat zijn de basale drijfveren van de mens, waar alle beperkende gedachten op terug te voeren zijn?
Wat is de werkelijke oorzaak van het menselijke lijden?
Wat is de reden dat blijvend geluk nooit gerealiseerd kan worden middels de wereld buiten ons?
Hoe ontstaan conditioneringen en hoe doet The Work de bindende werking ervan afnemen?
Wat is de mind nou eigenlijk precies, en hoe kunnen we deze voor ons laten werken i.p.v. tegen ons?
Is ons leven voorbestemd of beschikken we over een vrije wil?
Liefde is niet een gevoel. Wat is het dan?
Wereldse liefde versus non-duale liefde.
The Work als Karma Yoga.
Het verinnerlijken van The Work vergt een gezonde oefendiscipline.

Ultieme innerlijke vrijheid komt niet zomaar uit de lucht vallen; de methodiek van The Work moet dagelijks toegepast worden. Dit vervolgjaar stimuleert je om in contact te blijven met de Vier basale Vragen & de Omkeringen, onder andere doordat je regelmatig blijft oefenen met je groepsgenoten. Je hele leven lang hebben beperkende gedachten een pad uitgesleten in je mind; het vergt veel toewijding om de hersenen nieuwe – positieve – verbindingen te laten maken die jouw diepere waarden weerspiegelen in plaats van de onwaarheden die de projectie van de beperkende gedachten je voorschotelt over jezelf (zelfoordelen).

De support van leraar en groepsgenoten helpt je in je standvastigheid en is bedoeld om je te inspireren nieuwe gebieden in jezelf te verkennen. Tussen de lesdagen door oefen je minimaal 3x met groepsgenoten via skype. Eenmaal oefen je met de leraar. Ook is er aandacht voor de manier waarop je je rol als begeleider in The Work effectiever kunt laten worden.

TIP: Als je deelneemt aan de vervolgtraining 2019-2020 van The Work, krijg je 10% korting wanneer je daarnaast ook inschrijft voor de Ekindo Empowerment jaartraining 2019-2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
Van zo 18 oktober 2020 00:00 tot zo 20 juni 2021 23:59
Oost West Centrum
€ 380,0
owc.be/alle-cursussen/the-work-of-byr...