u bent hier

The Third Wife

18 +


May, een jong tienermeisje, wordt in het landelijke Vietnam van de 19de eeuw uitgehuwelijkt aan Hung, een rijke, veel oudere man, die bovendien al getrouwd is met twee andere vrouwen. Naarmate de dagen verstrijken, zien we May ontpoppen van een piepjong meisje, naar een zelfbewuste jonge vrouw. Een fijngevoelige en betoverende film met een beeldschone, oogstrelende fotografie. May, een jong ... Lees meer »

May, een jong tienermeisje, wordt in het landelijke Vietnam van de 19de eeuw uitgehuwelijkt aan Hung, een rijke, veel oudere man, die bovendien al getrouwd is met twee andere vrouwen. Naarmate de dagen verstrijken, zien we May ontpoppen van een piepjong meisje, naar een zelfbewuste jonge vrouw. Een fijngevoelige en betoverende film met een beeldschone, oogstrelende fotografie.

May, een jong tienermeisje, wordt in het landelijke Vietnam van de 19de eeuw uitgehuwelijkt aan Hung, een rijke, veel oudere man, die bovendien al getrouwd is met twee andere vrouwen. Het is de wens van de oude man dat May hem een zoon zal baren. De dagen verstrijken en langzaam verandert het piepjonge meisje in een jonge vrouw, die haar naïviteit helemaal kwijt is. 

Een fijngevoelige en betoverende film met beeldschone, oogstrelende fotografie die niet alleen de prachtige natuur toont of de zinnelijke wereld van rituelen, maar ook de onderdrukking van de vrouwen in deze mannenmaatschappij. De cineaste neemt de tijd om het verhaal in beeld te brengen, met als resultaat een zintuiglijke film pur sang.

Met: Hong Chuong Nguyen, Long Le Vu, Nu Yên-Khê Tran

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Te koop vanaf 10 september aan onze ticketbalie en via deze link.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen.
Te koop vanaf 10 september aan onze ticketbalie en via deze link.

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2
2400 Mol
donderdag 29 oktober 2020om 20:00
Zaal 't Getouw
€ 6,0
apps.ticketmatic.com/widgets/getouw/f...