u bent hier

The Barefoot Emperor

Komedie, Drama


In The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In ... Lees meer »

In The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië.

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen. In The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.


Komedie/ Drama


BE, 2019, 98’

Cast: Geraldine Chaplin, Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogdt,  Bruno Georis, Udo Kier

Peter Brosens, Jessica Woodworth
Cinema Rix
de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
woensdag 23 september 2020om 20:15
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 5,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/71908/peter-...