u bent hier

Terry Bozzio (VS)

16 +

Pop en rock


Eén van de beste drummers ter wereld. Terry Bozzio is één van de bekendste drummers uit de rockgeschiedenis. Hij speelde onder andere bij Thin Lizzy, Mick Jagger en Jeff Beck, maar is vooral gekend als de voormalige drummer van Frank Zappa! Zo is Terry Bozzio ook te horen op het album ‘Zappa In New York’ (1977), waarop hij het legendarisch moeilijke percussienummer ‘The Black Page’ speelt. ... Lees meer »

Eén van de beste drummers ter wereld.

Terry Bozzio is één van de bekendste drummers uit de rockgeschiedenis. Hij speelde onder andere bij Thin Lizzy, Mick Jagger en Jeff Beck, maar is vooral gekend als de voormalige drummer van Frank Zappa! Zo is Terry Bozzio ook te horen op het album ‘Zappa In New York’ (1977), waarop hij het legendarisch moeilijke percussienummer ‘The Black Page’ speelt.


Sinds eind jaren ‘80 toert hij solo de wereld rond. Tijdens die soloconcerten speelt hij op een gigantisch drumstel, bestaande uit een 36-delig DW-drumstel, 8 bassdrums,12 chromatisch gestemde toms en 53 door hemzelf ontworpen cimbalen. Een microkosmisch orkest noemt hij het zelf.


Verwacht intense en hypnotiserende drumpartijen met (poly)ritmische patronen die Terry Bozzio tot een verrassend geheel smeedt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zaterdag 2 november 2019 van 20:15 tot 21:30
Cultuurhuis De Warande
€ 20,0
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3793/Terry_B...
www.warande.be/programma/3793/Terry_B...