u bent hier

Tentoonstelling ‘O.T.A.’ (Oei Tiong An) | Iswanto Hartono

Meerdere kunstvormen


Voor hij met zijn kunstenaarscollectief RUANGRUPA neerstrijkt op Documenta 15 in Kassel in 2022 komt Iswanto Hartono (°1972) met een solotentoonstelling naar het Hofke van Chantraine. Hartono leeft en werkt in Jakarta/Jogjakarta, Indonesië. Opgeleid als architect heeft hij een grote interesse in structuur, vorm en alternatief gebruik van ‘ruimte’. Met zijn interdisciplinaire aanpak ... Lees meer »

Voor hij met zijn kunstenaarscollectief RUANGRUPA neerstrijkt op Documenta 15 in Kassel in 2022 komt Iswanto Hartono (°1972) met een solotentoonstelling naar het Hofke van Chantraine.
Hartono leeft en werkt in Jakarta/Jogjakarta, Indonesië. Opgeleid als architect heeft hij een grote interesse in structuur, vorm en alternatief gebruik van ‘ruimte’. Met zijn interdisciplinaire aanpak concentreert hij zich op thema’s als geschiedenis, tijd en ruimte. Indonesische tradities, de zoektocht naar identiteit, verbinding tussen het verleden en het heden zijn de rode draad in zijn werk.
In het Hofke toont Iswanto Hartono O.T.A., een verwijzing naar de naam van zijn vaders grootvader. De tentoonstelling is een persoonlijke reis door het leven van zijn overgrootvader aan de hand van verhalen en mythes. En daarin speurt hij naar verbanden met de Indonesische sociale en politieke turbulenties gedurende de Nederlandse kolonisatie, de Japanse bezetting en het onafhankelijkheidstijdperk.

www.iswantohartono.com

In 2012 was Turnhout cultuurstad van Vlaanderen. Bob Roes en Kris de Hoon lieten toen in het begijnhof 94 Rhomboïdes als ranke, witte, haast zwevende piramidale vormen uit het groene gras rijzen. Een land art project, geïnspireerd door twee zwart-wit foto’s van de zee, waarop telkens dezelfde raadselachtige figuur – een rhomboïde – verschijnt, een subtiel werkje ontsproten aan het brein van Marcel Duchamp.
Een aantal van deze rhomboïdes zullen nu in de tuin van het Hofke als statige, stille getuigen van het verleden groen met blauw verbinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout
Van 3 oktober 2020 tot 25 oktober 2020 (do van 13:30 tot 17:00, vr van 13:30 tot 17:00, za van 13:30 tot 17:00, zo van 13:30 tot 17:00)
Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
gratis
info@hofkevanchantraine.be
+32 14 47 94 94
www.hofkevanchantraine.be