u bent hier

Tekenen en acryl schilderen voor beginners en gevorderden

Meerdere kunstvormen


Basis: De basiscursus is opgezet voor cursisten die behoefte hebben aan een degelijke cursus tekenen in combinatie met acryl schilderen. Aan de hand van eenvoudige technieken zoals leren meten en het opzetten van basislijnen, leer je snel een goede tekening te maken. Je leert het doek prepareren en het toepassen van ondergrondkleur; dat is nodig om de sfeer van een schilderij te bepalen. ... Lees meer »

Basis:
De basiscursus is opgezet voor cursisten die behoefte hebben aan een degelijke cursus tekenen in combinatie met acryl schilderen. Aan de hand van eenvoudige technieken zoals leren meten en het opzetten van basislijnen, leer je snel een goede tekening te maken. Je leert het doek prepareren en het toepassen van ondergrondkleur; dat is nodig om de sfeer van een schilderij te bepalen. Tekenen en schilderen integreren is uitgangspunt. Vaak blijkt dat iemand wel een schildertechniek beheerst maar nog niet kan tekenen, terwijl dat juist een eerste vereiste is. Een goede tekening is een voorwaarde voor een goed schilderij. Maar ook: hoe gebruik ik mijn kwasten om dat duidelijke beeld dat een tekening geeft ook in het schilderij te krijgen? Deze cursus slaat een brug tussen het tekenen en het schilderen. Er worden elementaire beginselen van het werken op het platte vlak behandeld zoals lijn, vlak, compositie, ritme, ruimte en contrast. Je werkt in kleur en in zwart-wit. Het is een beginnerscursus die zich onderscheidt door een heldere structuur en een duidelijke opbouw. Er wordt gewerkt naar de aanschouwing. De beperkingen die deze cursus inbouwt, garanderen prima resultaten. Het is een cursus waar je veel profijt van zult hebben. Materiaal en gereedschap: in overleg met de docent.

Gevorderden:
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al actief bezig is geweest met tekenen en schilderen maar de inspiratie mist om dit naar een hoger plan te brengen. Tijdens de cursus wordt daarom ook veel gekeken naar het werk van professionals en werken uit de kunstgeschiedenis. In deze cursus kunnen we gezamenlijk werken aan één opdracht: naar de aanschouwing of naar aanleiding van beeldmateriaal. U kunt ook zelf een onderwerp kiezen en daarmee aan de slag gaan. Iedere opdracht gaat meerdere lessen in beslag nemen. Als er aanleiding voor is, volgt een gezamenlijke bespreking. Daarin wordt gekeken of je grip hebt op het verbeelden van de opdracht en hoe anderen oplossingen vinden. De cursus kenmerkt zich door individuele vrijheid waarin de leerkracht probeert af te stemmen op en aan te sluiten bij het expressieniveau van de cursist. Dit behelst óók het leren hanteren van beeldelementen zoals compositie, kleurgebruik, lijntekening en controle met betrekking tot de techniek. De techniek waarin gewerkt wordt is de acryltechniek. Daarvan worden meerdere aspecten behandeld. Het formaat is ten minste 50 cm x 65 cm of groter. Aanschaf van materiaal in overleg met de docente kunstenares Carla Kennes. Het is een goed vervolg op de basiscursus, maar het is ook mogelijk om nieuw in deze groep in te stromen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultureel Centrum Baarle
Pastoor De Katerstraat 5
2387 Baarle-Hertog
Van do 4 oktober 2018 13:30 tot do 21 februari 2019 16:00
Cultureel Centrum Baarle
€ 170,0
014699326
www.ccbaarle.org
NL 013 507 82 33