u bent hier

Tea Time Favourites - Muziek uit de lang landen

Amusementsmuziek


Muziek uit de lage landen De 2440 Big Band uit Geel brengt op deze zondag namiddag een ontspannen en rustig muzikaal boeket van jazzy en swingende muziek uit de lage landen. Ook in België en Nederland beleefde dit muziekgenre in de naoorlogse periode een enorme vlucht, ondermeer door de opkomst van muziekprogramma’s op radio en televisie. Deze show staat in het teken van herkenning. En wie ... Lees meer »

Muziek uit de lage landen

De 2440 Big Band uit Geel brengt op deze zondag namiddag een ontspannen en rustig muzikaal boeket van jazzy en swingende muziek uit de lage landen. Ook in België en Nederland beleefde dit muziekgenre in de naoorlogse periode een enorme vlucht, ondermeer door de opkomst van muziekprogramma’s op radio en televisie. Deze show staat in het teken van herkenning.

En wie kent ze niet, de parels van de lichte muziek uit deze periode als The Ramblers, het Miller Sextet met Pia Beck, Rita Reys of Greetje Kauffeld. Misschien wat minder ver terug in de tijd Willeke Alberti en Trijntje Oosterhuis. Maar juist ook hier bij ons in België zijn toppers om fier op te zijn zoals Francis Bay, Toots Tielemans, Louis Neefs en Ann Christy, of Nicole & Hugo.

Deze keer stelde de Geelse bigband een nostalgisch programma samen met bekende en lekker in het oor liggende muziek die iedereen wellicht herkent ‘van vroeger’, van TV of radio. Lekker meezingen met de gezelligste hits uit de lage landen. Afgewisseld met mooie luisterliedjes, gebracht in toegankelijk jazzy arrangementen zal een breed publiek van big-band-lovers er veel plezier aan beleven.

Het is al weer het zevende Tea Time Favourites concert op rij van de 2440 Big Band in het cultuurcentrum. Dit concert op de zondag namiddag is dan ook een beetje bedoeld als gezinsuitje en voor mensen ‘met wat meer levenservaring’, die graag met de kippen op stok gaan. De laatste edities bleken een schot in de roos: een uitverkochte concertzaal met een laaiend enthousiast publiek. 

Ook dit keer weer voor jong en oud een licht verteerbaar jazzy thuisconcert van dé bigband uit Geel die al vijfenveertig jaar meedraait en zich ondertussen de langst spelende bigband van België mag noemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC de Werft
Werft 32
2440 Geel
zondag 25 oktober 2020 van 14:00 tot 17:30
2440 Big Band
€ 17,0
info.dewerft@geel.be
014 56 66 66
www.dewerft.be