u bent hier

SYMPOSIUM - Manen en laarzen. Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen Koen Broucke


In samenwerking met de Warande loopt in het Taxanndriamuseum de tentoonstelling 'Manen en laarzen. Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen' van Koen Broucke (1965). In deze expo gaat Koen Broucke in dialoog met de collectie van het museum. ‘Manen en laarzen’ is het resultaat van onderzoek naar de beeldvorming en de herdenkingen van de veldslag van Tielenheide (1597) en vooral ... Lees meer »

In samenwerking met de Warande loopt in het Taxanndriamuseum de tentoonstelling 'Manen en laarzen. Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen' van Koen Broucke (1965). In deze expo gaat Koen Broucke in dialoog met de collectie van het museum. ‘Manen en laarzen’ is het resultaat van onderzoek naar de beeldvorming en de herdenkingen van de veldslag van Tielenheide (1597) en vooral de Slag van Turnhout (1789).

Op 27 januari 2018 vindt een symposium plaats dat dieper ingaat op de onderliggende inhoud van deze tentoonstelling. Net zoals in het verleden worden wij ook nu nog dagelijks blootgesteld aan conflictgerelateerde beelden die doelbewust gemanipuleerd worden. De sprekers zullen bekend gemaakt worden op deze site en via social media. Tijdens het symposium wordt het werk ‘Bataille de Turnhout pour piano’ van César Lust uitgevoerd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zaterdag 27 januari 2018 van 13:30 tot 18:00
Cultuurhuis De Warande
gratis
www.warande.be