u bent hier

STUFF. - plays Howard Shore

Pop en rock


Met de hulp van een ingenieuze video-opstelling brengt STUFF. een eerbetoon aan de filmregisseur David Cronenberg en de filmmuziek van Howard Shore. STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal -Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen)- behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is ... Lees meer »

Met de hulp van een ingenieuze video-opstelling brengt STUFF. een eerbetoon aan de filmregisseur David Cronenberg en de filmmuziek van Howard Shore.

STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal -Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen)- behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is een onvoorspelbare fusie van gemuteerde hiphop, jazz, funk en elektronica. Sinds hun jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een ijzersterke livereputatie op, met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret Festival en Pukkelpop. De recente worp 'Old Dreams, New Planets' bevestigde dat de groep ook op plaat onovertroffen is.

 

Nu gaat de band aan de slag met de films van David Cronenberg en de filmmuziek van Howard Shore. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema's van cultklassiekers als ‘Scanners’, ‘Videodrome’ en ‘eXistenZ’ door de mangel, in een ingenieuze video-opstelling en montage van de hand van Frederik Jassogne en Bart Moens.

 

Shores soundtracks variëren van orkestraal werk tot atmosferische synth over Ornette Coleman freejazz en Marokkaanse Gnawa. Hij componeerde ook de muziek voor onder meer ‘Se7en’, ‘Lord Of The Rings’ en ‘The Departed’. Dit concert is een lust voor het oor en het oog!

STUFF.
Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
donderdag 31 januari 2019 van 20:15 tot 20:15
Cultuurhuis de Warande
Bestel tickets
info@warande.be