u bent hier

Stille Nacht

Klassieke muziek


Deze kerst vieren we - wellicht nog meer dan anders - met wie ons dierbaar is. Met het gezin, met vrienden, met wie wij als onze familie beschouwen. We schuiven samen aan tafel, voor een gezellig kerstdiner vol mooie herinneringen en hartverwarmende muziek. En die muziek zoeken we bij een familie die als geen ander zijn stempel op de muziekgeschiedenis drukte: de familie Bach. De initialen ... Lees meer »

Deze kerst vieren we - wellicht nog meer dan anders - met wie ons dierbaar is. Met het gezin, met vrienden, met wie wij als onze familie beschouwen. We schuiven samen aan tafel, voor een gezellig kerstdiner vol mooie herinneringen en hartverwarmende muziek.

En die muziek zoeken we bij een familie die als geen ander zijn stempel op de muziekgeschiedenis drukte: de familie Bach. De initialen J.S. zeggen meestal voldoende, maar ook na hem bewezen tal van andere Bachs hun muzikaal talent.

Ook de familie Haydn kreeg extra muzikale genen mee: Michael, de jongere broer van Joseph Haydn, baseerde zich voor zijn Responsoria Ad Matutinum In Nativitate Domini of Weihnachts-Responsorien op vocale tradities uit de 16de eeuw. Een mooie tegenhanger voor de klassieke christmas carols uit onze eeuw, waarmee we dit kerstdiner afsluiten.


Frohe Weihnachten!


dirigent Bart Van Reyn

met Il Gardellino

 

Vlaams Radiokoor
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50
2500 Lier
dinsdag 22 december 2020om 20:15
liers cultuurcentrum
€ 3,4
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be