u bent hier

Spraakwater - Cynrik De Deckern Voordat de bom viel

1.11.0.0.0 


75 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima een uraniumbom. Cynrik De Decker belicht de Belgische betrokkenheid bij dit keerpunt in de wereldgeschiedenis. 75 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima een uraniumbom. ‘Voordat de bom viel’ belicht de Belgische betrokkenheid bij dit keerpunt in de wereldgeschiedenis. Meermaals discussieerde Albert Einstein met Marie Curie, Werner Heisenberg en Niels ... Lees meer »

75 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima een uraniumbom. Cynrik De Decker belicht de Belgische betrokkenheid bij dit keerpunt in de wereldgeschiedenis.

75 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima een uraniumbom. ‘Voordat de bom viel’ belicht de Belgische betrokkenheid bij dit keerpunt in de wereldgeschiedenis.


Meermaals discussieerde Albert Einstein met Marie Curie, Werner Heisenberg en Niels Bohr in het Brusselse Hotel Métropole over nucleaire wetenschap. In 1939 overtuigde deze Duitse Nobelprijswinnaar president Roosevelt dat in de Belgische kolonie het puurste uranium gedolven werd, en dat er werk moest worden gemaakt van een onderzoek naar een atoombom. Dat Einstein een rol speelde bij de ontwikkeling van het atoomwapen, is alom geweten. Dat die bom niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van enkele Belgen, is dat veel minder.

Lezingen in de bib
Bibliotheek Viswater
Tongerlostraat 2
2040 Berendrecht
do 11 februari 2021om 20:30
Vrijetijdscentrum De Schelde
€ 2,0
Sign Up
www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/nl/...