u bent hier

Specialisatiemodules fotografie: zwart-wit fotografie

Fotografie


Fotografie is in essentie een zwart-wit medium. We vergelijken oude, analoge met recente digitale beelden in een historisch kader. Je oefent jezelf in het kijken in zwart-wit gradaties en het denken in grijstonen. Het zonesysteem zal je in staat stellen op een weloverwogen manier de belichting van een concreet beeld te optimaliseren. Je leert verschillende stijlen onderscheiden, gebruiken en ... Lees meer »

Fotografie is in essentie een zwart-wit medium. We vergelijken oude, analoge met recente digitale beelden in een historisch kader.
Je oefent jezelf in het kijken in zwart-wit gradaties en het denken in grijstonen. Het zonesysteem zal je in staat stellen op een weloverwogen manier de belichting van een concreet beeld te optimaliseren. Je leert verschillende stijlen onderscheiden, gebruiken en interpreteren.
Bij zwart-wit fotografie is het spel van licht en schaduw van uitermate groot belang. Je leert aandacht te hebben voor de compositorische dynamiek van lijnen, structuren en textuur.
Elk onderdeel is opgebouwd uit een korte theoretische omkadering, vervolgens een fotosessie en tot slot de nodige lesmomenten om de gemaakte foto’s om te zetten en te perfectioneren in zwart-wit met gebruik van Photoshop, Lightroom en Silver Efex Pro. Onder begeleiding leer je de knepen van het vak, vervolgens neem jij de touwtjes in handen en werk je, zelfstandig, aan de individuele uitvoering van elke opdracht. De leerkracht is steeds beschikbaar in de rol van coach.
De ervaring die je opbouwt met behulp van de aangeleerde technieken, pas je uiteindelijk op een persoonlijke wijze toe in je eindwerk, dat je verdedigt en beargumenteert voor een jury.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CVO Crescendo
Vaartdijk 86
2800 Mechelen
Van 15 september 2020 tot 19 januari 2021 (di van 18:30 tot 21:45,
Crescendo CVO
€ 90,0
info.digitalefotografie@crescendo-cvo.be
www.crescendo-cvo.be/nl