u bent hier

Spaanse sferen op zaterdagmiddag

Klassieke muziek


De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit, de Franse Ravel betoont zijn Baskische roots eer tijdens het Zuiderse Alborada del gracioso en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en ... Lees meer »

De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit, de Franse Ravel betoont zijn Baskische roots eer tijdens het Zuiderse Alborada del gracioso en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en flamencomuziek. Met Wim Henderickx’ speciaal voor Antwerp Symphony geschreven Celloconcerto, ‘Sangita’ brengen Jun Märkl en winnaar van de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017 Victor Julien-Laferrière dit werk voor de eerste keer naar België, na een succesvolle wereldcreatie op de Cello Biënnale 2018 in Amsterdam.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zaterdag 6 maart 2021 van 15:00 tot 17:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 15,0
+32 (0)3 213 54 06
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/sp...