u bent hier

Singer Songwriters 2017

Pop en rock


SONGER SONGWRITERS Lathouwers & Barbier &An 2 Gitaren en 3 stemmen in een zoektocht naar de oorsprong van de Westerse muziek. Van Deltablues tot Blue suede shoes, Van melody tot symphony. Van het intieme lied tot de Mercy beat ! Deze twee doorleefde muziekverslaafden nemen je mee op een originele reis door hun muziekgeschiedenis. De set bruist, swingt en ontroerd met arrangementen van songs ... Lees meer »

SONGER SONGWRITERS
Lathouwers & Barbier &An
2 Gitaren en 3 stemmen in een zoektocht naar de oorsprong van de Westerse muziek.
Van Deltablues tot Blue suede shoes, Van melody tot symphony. Van het intieme lied tot de Mercy beat !
Deze twee doorleefde muziekverslaafden nemen je mee op een originele reis door hun muziekgeschiedenis. De set bruist, swingt en ontroerd met arrangementen van songs die door de groten der aarde zijn gecomponeerd. En plots hoor je dan hun eigen creaties die je omverblazen…

Katy Too
Katy Too, aka singer-songwriter Leen De Haes, is klaar met het gloednieuwe album ‘Nine Lives’. In 2012 werd het knappe debuut ‘Quest For Honey’ – in een productie van Anton Walgrave – enthousiast ontvangen. Voor de opvolger contacteerde deze Antwerpse dame Wigbert Van Lierde. Gecharmeerd door de sfeervolle kracht en helderheid van Katy Too’s nieuwe songmateriaal zocht hij een stevige ploeg muzikanten bij elkaar: Peter Lesage (toetsen), Karel De Backer (drums) Ewen Vernal (bas) en Gert Jacobs (opnames en mixing) zorgen voor de grooves en intensiteit in het klankenpallet. Ook Wouter Berlaen verzorgt twee arrangementen op dit album: een ongemeen swingend ‘Darlin Tell Me Now’ en het ontroerende ‘No Angel’, die twee kraakheldere popsongs opleveren.
Knappe melodieën en songteksten die in hun eenvoud de juiste woorden vinden voor complexe situaties zijn kenmerkend voor het songmateriaal van Katy Too. Leen De Haes neemt zowel de wereld om zich heen als zichzelf stevig op de korrel en legt zo een mooie gelaagdheid in tekst en vertolking. Soms breekbaar zacht zingend, soms met een stevige Americana “twang”, steeds integer en persoonlijk.
Band:
Leen De Haes (zang, gitaar) ; Bart Boonen (gitaar) ; Wim Van Deuren (toetsen, backing vocals) ; Edwin van der Burgt (drums) ; Geert Schurmans (bas)

The Remedy
Anne Van Hoorick en Steven Hendrickx vormen sinds 2004 samen The Remedy. Ze groeiden op als buren en merkten al snel hun gedeelde muzikale interesse op. Beiden studeerden ze aan de muziekacademie; Steven als gitarist en Anne als pianiste. Het verwondert niet dat ze op een dag besloten hun krachten te bundelen als singer-songwriterduo en The Remedy was geboren.
Eén van hun allereerste optredens was op Music Live in 2005, een talentenjacht voor muzikale jongeren georganiseerd doorheen heel Vlaanderen. De jury verkoos hen tot één van de laureaten van hun wedstrijd. De jury, waaronder muzikant Flip Kowlier, omschreef The Remedy als volgt: ‘Bijzonder knap waren de specifieke sound, het mooie samenspel en de prachtige stemmen van beide muzikanten.’
In de daarop volgende jaren bouwden ze een indrukwekkend palmares op: ze speelden op de Cultuurmarkt in Antwerpen; maakten jeugdhuizen, festivals en cultuurcentra onveilig; traden op in de concertgebouwen van Brugge en Sint-Truiden en verzorgden het voorprogramma van o.m. Mint.
The Remedy had al snel genoeg eigen materiaal geschreven om een eerste full-cd op te nemen. ‘Colour of the sun’ werd volledig in eigen beheer opgenomen. Daarna ging The Remedy op zoek naar nieuwe invloeden en werd celliste Janna Becu een vast lid van de band. Met haar ontroerende melodieën zorgde zij voor een meerwaarde in de groep. Niet veel later volgde hun tweede full-cd: ‘October Sky’.
Naast hun eigen nummers brengt de nieuwe The Remedy ook een 90’s covers programma. Hierin brengen ze op een verrassende manier enkele nummers uit hun jeugd. Een formule die gegarandeerd voor ambiance zorgt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kapel Heuvels,
Waterstraat, 30
2950 Kapellen
vrijdag 8 december 2017 van 20:20 tot 23:30
KAS Cultuurcentrum
€ 17,0
app.mijnevent.be/nl/default/events/or...
www.kasattenhoven.be