u bent hier

SHEL(L)TER

Klassieke muziek


In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen 'Starend Meisje' en 'Slumberland' slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als ... Lees meer »

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen 'Starend Meisje' en 'Slumberland' slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de ontmoetingen op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem?

Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. Samen met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken en worden we deelgenoot van zijn ontmoetingen met kleurrijke figuren op het strand.

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’.

Deze voorstelling zou deel uitmaken van BIG BANG Festival 2020, het avontuurlijk muziekfestival voor jong publiek dat dit jaar z'n 25ste verjaardag zou vieren. Door corona wordt het programma echter afgeslankt. Geen BIG BANG Festival dit jaar dus, maar wel een BIG BANG Bubbel met de voorstellingen SHEL(L)TER en HUSH. Indien de omstandigheden het toelaten wordt er nog een leuk extraatje toegevoegd. En in het najaar van 2021 maken we er samen met jullie een spetterend uitgesteld verjaardagsfeest van. Beloofd!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
zo 1 november 2020 van 13:30 tot 14:30 zo 1 november 2020 van 16:30 tot 17:30
info@desingel.be
+32 3 244 19 20
desingel.be/nl/programma/muziek/shell...