u bent hier

Shalom! - de joodse gemeenschap in Antwerpen

Interculturele vorming


Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo duidelijk aanwezig als in Antwerpen.??Pajes, gefillte Fish, mezoeza's, menora's - het ‘verstrooide' volk van het Boek houdt er een cultuur met fascinerende, grensoverschrijdende wortels op na. ??Tijdens deze wandeling bent u voor één dag te gast bij Benjamin, Moshe en hun vrienden. Lees meer »

Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo duidelijk aanwezig als in Antwerpen. Is het toeval dat zij hier wortel schoten in de buurt van een 19de-eeuws treinstation? Of kan hun aanwezigheid veel verder getraceerd worden???

Pajes, gefillte Fish, mezoeza's, menora's - het ‘verstrooide' volk van het Boek houdt er een cultuur met fascinerende, grensoverschrijdende wortels op na. Onverbrekelijk verbonden met onze eigen wereld, en toch zo vreemd.??
Tijdens deze wandeling bent u voor één dag te gast bij Benjamin, Moshe en hun vrienden. Een gids van Antwerpen Averechts zet u 's morgens op weg bij een tas koffie en geeft 's namiddags de nodige toelichtingen bij wat u onderweg beleefde.
Maar voor de rest nemen de joodse gastheren en -vrouwen het woord. In een synagoge, in een restaurant vertellen ze honderduit over hun feesten, werken en bidden. Over jood- en Belg-zijn. ?En het eten? Daarmee kan u kennismaken tijdens een vingerlikkende lunch bij een wereldvermaarde koosjere traiteur... Mazel tov!
Programma:
• 10.00 uur: onthaal met koffie in het Lindner Hotel
• 11.00 uur: bezoek aan synagoge
• 13.00 uur: uitgebreide koosjere maaltijd
• 14.30 uur: bezoek aan het stadspark en het diamantkwartier
• 16.00 uur: einde vlakbij het Centraal Station
Minimum 13, maximum 20 personen per gids.?
Niet mogelijk op vrijdag, zaterdag en joodse feestdagen.??
Op één zondag om de twee maanden kan u zich ook individueel inschrijven.

Groepen :: Te voet??
Vertrek: 10 u, Hotel Lindner, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen
??Einde: 16.00 u omgeving Centraal Station??
Duur: dagarrangement??Prijs: 50 euro p.p. (gids, koffie, lunch inbegrepen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hotel Lindner
Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen 18
Op afspraak
Antwerpen Averechts
€ 50,0
www.antwerpenaverechts.be