u bent hier

"Serial Killer , part 1 " by Albert Pepermans


Serial killer Van 9 september tot 21 oktober loopt Serial Killer, een solotentoonstelling van Albert Pepermans, waar je een selectie van zijn meest eminente series kan bekijken. Ze bestrijken een periode van bijna 20 jaar, waarin Pepermans tekende, schilderde, schetste, fotografeerde, stempelde en imponeerde. Series door Albert Pepermans Part 1 De Belgische schilder Albert Pepermans, bekend om ... Lees meer »

Serial killer
Van 9 september tot 21 oktober loopt Serial Killer, een solotentoonstelling van Albert Pepermans, waar je een selectie van zijn meest eminente series kan bekijken.
Ze bestrijken een periode van bijna 20 jaar, waarin Pepermans tekende, schilderde, schetste, fotografeerde, stempelde en imponeerde.

Series door Albert Pepermans Part 1

De Belgische schilder Albert Pepermans, bekend om zijn no-nonsense mentaliteit, heeft doorheen de jaren een zeer uitgebreid en gevarieerd oeuvre ontwikkeld. Zijn onuitputtelijkheid stelde hem in staat te experimenteren en continu te creëren. Grotendeels opgedeeld in series, die worden vastgelegd aan de hand van een techniek of een thema, wisselt het opus van Pepermans af tussen concrete figuren en abstracte werken. Voor de recente serie Afro-American for Dummies bijvoorbeeld, werkte Pepermans met tweeluiken, telkens bestaande uit een kleurrijk, eerder figuratief beeld en een donkerdere, abstractere pendant. Voor zijn Monochromen moeten we dan weer een heel stuk in de tijd. Deze serie uit 1995 bestaat uit grote werken waarop imposante torso’s staan afgebeeld. Verder creëerde Pepermans een aantal series op basis van figuratieve stempels, die op papier, hout en doek worden gezet en waar met diverse achtergronden wordt gespeeld. Hoewel heel verschillend, is het duidelijk dat kleur en levenslust onontbeerlijke factoren zijn in het serieel repertoire van deze artiest.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Artelli Gallery
Mechelsesteenweg 120
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
Van 9 september 2018 tot 21 oktober 2018 (do van 13:00 tot 17:00, vr van 13:00 tot 17:00, za van 13:00 tot 18:00,
gratis