u bent hier

Schatten van Vlieg in expo 'De Nacht'

6 +


Ga deze zomer naar de expo ‘De Nacht’ in de de Warande en neem deel aan de zoektocht van Schatten van Vlieg. Dit jaar is het thema ‘hoor jij wat ik hoor’. Reserveren voor de tentoonstelling is verplicht. Vlieg neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur. We hebben een speciaal ontdekkingsparcours ontwikkeld die de kleinsten samen met hun ouders of grootouders kunnen ontdekken aan de hand ... Lees meer »

Ga deze zomer naar de expo ‘De Nacht’ in de de Warande en neem deel aan de zoektocht van Schatten van Vlieg. Dit jaar is het thema ‘hoor jij wat ik hoor’. Reserveren voor de tentoonstelling is verplicht.

Vlieg neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur. We hebben een speciaal ontdekkingsparcours ontwikkeld die de kleinsten samen met hun ouders of grootouders kunnen ontdekken aan de hand van een tablet. Deze tablet wordt voor en na elk gebruik ontsmet door onze baliemedewerkers.

Kom - na reservatie - langs tijdens de openingsuren van de expo De Nacht en verzamel boekjes boordevol spelletjes.

Voordat er kunstlicht bestond, was de nacht vol van duisternis. Dag en nacht waren twee verschillende werelden. De nacht was een parallel universum, met eigen rituelen, geuren en geluiden. Ook vandaag ervaren wij de nacht nog steeds als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het is een moment om tot onszelf te komen.

Ook vandaag ervaren wij de nacht nog steeds als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het is een moment om tot onszelf te komen. Een moment om onszelf in te verliezen, ook wanneer we slapen. Dromen en nachtmerries zorgen voor de verwerking van onze emoties van overdag.

Veel kunstenaars laten zich inspireren door deze wereld die bekend maar tegelijk ook mysterieus is. De nacht brengt rust en opwinding.


Deelnemende kunstenaars
(onder voorbehoud en onder anderen)

Nel Aerts, Fred Bervoets, John Bijnens, David Claerbout, Felix De Clercq, Bieke Depoorter en Mattias De Craene, Danny Devos, Brecht Evens, Francisco Goya, Joris Ghekiere, Harry Gruyaert, Soham Gupta, Dr. Hugo Heyrman, Wouter Huis, Pieter Jennes, Natasja Kensmil, Frans Masereel, Laetitia Molenaar, Andreas Mühe, Hans Op de Beeck, Thomas Ruff, Stefan Serneels, George Shiras, Ben Sledsens, Helmut Smits, Léon Spilliaert, Dennis Tyfus, Nele Van Canneyt, Fik van Gestel, Jan Van Imschoot, Johannes Vogl, Peter H. Waterschoot, Kohei Yoshiyuki

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020
Cultuurhuis De Warande
gratis
www.warande.be/pQj8bu7/reserveren-expo