u bent hier

SCHADUWVERDRIET

18 +


Schaduwverdriet of verborgen en niet erkende rouw Bij verlies en rouw denken we meestal automatisch aan een overlijden. Maar ook andere vormen van verlies kunnen een gevoel van rouw oproepen. Denken we bv aan kinderloosheid of miskraam, een relatiebreuk, het verlies kan ook betrekking hebben op gezondheid, het kan een ideaal zijn dat niet vervuld wordt, of een verlies van mogelijkheden of ... Lees meer »

Schaduwverdriet of verborgen en niet erkende rouw

Bij verlies en rouw denken we meestal automatisch aan een overlijden. Maar ook andere vormen van verlies kunnen een gevoel van rouw oproepen. Denken we bv aan kinderloosheid of miskraam, een relatiebreuk, het verlies kan ook betrekking hebben op gezondheid, het kan een ideaal zijn dat niet vervuld wordt, of een verlies van mogelijkheden of toekomstperspectief, …

“Rouw, ook de verborgen en niet erkende rouw is altijd afscheid moeten nemen van dat leven dat niet meer terug komt.”

Tijdens deze lezing bekijken we de verschillende vormen van schaduwverdriet telkens gekoppeld aan een praktijkvoorbeeld. Er wordt ook stilgestaan bij het rouwproces en welke invloed de beperkingen van de coronamaatregelen hebben bij dit proces. We bekijken de verschillende overlevingsmechanismen die mensen hanteren en de invloed van onze opvoeding hoe we met rouw en verlies omgaan. Als laatste staan we stil bij wat wij als omgeving kunnen doen voor mensen die geconfronteerd worden met verlies en rouw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Tatteljee
Sint-Antoniusplein 1
2910 Essen
donderdag 25 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
vzw Tatteljee
€ 10,0
info@tatteljee.be
03 667 31 90
www.tatteljee.be/programma/algemenevo...