u bent hier

Sartre & De Beauvoir - GEANNULEERD!

1.3.0.0.0


Update 24/08/20: Deze voorstelling wordt uiteindelijk geannuleerd! Er komt geen nieuwe datum in het seizoen 2020-2021. Na Socrates , Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Deze keer geen monoloog, maar een dialoog. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank ... Lees meer »

Update 24/08/20: Deze voorstelling wordt uiteindelijk geannuleerd! Er komt geen nieuwe datum in het seizoen 2020-2021. Na Socrates , Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Deze keer geen monoloog, maar een dialoog. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir. Jean-Paul & ...

Update 24/08/20: Deze voorstelling wordt uiteindelijk geannuleerd! Er komt geen nieuwe datum in het seizoen 2020-2021.

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Deze keer geen monoloog, maar een dialoog. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Jean-Paul & Simonne waren publieke intellectuelen en iconische rolmodellen die het sociale, politieke en filosofische denken van een hele generatie bepaald hebben.

Het existentialisme zoals het door hen werd belichaamd en uitgedragen was niet minder dan een heuse hype in Europa in het midden van de 20ste eeuw.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? In Sartre & De Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie.

20 - 17 euro
-19 jaar: 10 euro

www.stefaanvanbrabandt.com

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen of inschrijven voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben i.v.m. deze activiteit, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media. 

Schouwburg Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem
donderdag 29 april 2021van 20:00 tot 21:30
Schouwburg Ter Dilft
apps.ticketmatic.com/widgets/ter_dilf...