u bent hier

Samathon


Derde editie van de Samathon: een loop, wandel en skate-evenement ter nagedachtenis van Sam Moelants. De jonge vrouw overleed in 2016, net voor haar 21ste verjaardag, na een ongeval met een vrachtwagen in Oud-Turnhout. De opbrengst van het evenement gaat naar een goed doel, gelinkt aan Sams bezigheden (sociaal engagement jongeren, gehandicapten, ...) Op 26 augustus 2016, 4 dagen voor haar ... Lees meer »

Derde editie van de Samathon: een loop, wandel en skate-evenement ter nagedachtenis van Sam Moelants. De jonge vrouw overleed in 2016, net voor haar 21ste verjaardag, na een ongeval met een vrachtwagen in Oud-Turnhout. De opbrengst van het evenement gaat naar een goed doel, gelinkt aan Sams bezigheden (sociaal engagement jongeren, gehandicapten, ...)

Op 26 augustus 2016, 4 dagen voor haar 21ste verjaardag, kwam Sam Moelants om het leven in een verkeersongeval. Wat in juni 2017 begon met een voorzichtig, maar achteraf gezien fantastisch idee van enkele van haar vriendinnen, groeide uit tot een evenement waar enorm veel volk op afgekomen is: de Samathon! De familie, de jeugd- en sportraad en hun schepenen, sprongen enthousiast mee op de kar om dit evenement te organiseren. Sponsors boden spontaan hun medewerking aan. En de trein was vertrokken! De datum van het evenement lag al snel vast: 30 augustus 2017, Sams 22ste verjaardag. Sam was de laatste maanden voor haar overlijden intensief beginnen lopen en met de Samathon werd aan iedereen de mogelijkheid geboden om Sams laatst gelopen ronde ook te lopen, te wandelen of te skaten. Voor, na en tijdens het evenement kon men iets eten of drinken in de Lopelandstraat, waar Sam 21 jaar woonde en van waar zij, voor haar laatst gelopen ronde, ook vertrokken was. Dankzij de vele sponsors en de hulp van fantastische buren en vrijwilligers, werd de Lopelandstraat omgetoverd tot een gezellig terrein met eetkraampjes, drank, muziek, tentjes, lichtjes, vlaggetjes, springkasteel, … Dit is veel meer dan enkel een sportevenement, zelden is er zo'n samenhorigheid te voelen als op de Samathon! De opbrengst wordt aan een goed doel geschonken. De eerste editie werd een overweldigend succes en het was al snel duidelijk dat er ook een tweede zou volgen en nu al de derde. Ook in 2019 zal de Samathon weer doorgaan op Sams verjaardag, 30 augustus 2019. Voor de eerste editie werd De Witte Mol als goed doel gekozen, omdat Sam hier stage had gelopen en hen een warm hart was blijven toedragen. Voor de tweede editie is gekozen voor het JAC, Sams werkplek. Zij verhuizen en willen hun assertiviteitsbegeleiding zo ruim mogelijk uitbouwen en daaraan zou Sam graag meegeholpen hebben. Voor de derde editie is bij het er perse gaan nog geen goed doel bekend. Je kan alles tijdig volgen op samathon.be of de facebookpaginga Samathon of het evenement op facebook. De activiteiten in de Lopelandstraat starten om 14u met hapjes, drankjes, springkasteel, een homemade-kraampje en heel veel leuke uilenspulletjes (Sams symbool). Om 16 start een korte ronde van 2 of 4 km. Om 19u kan men dan starten aan de 6,5 km of de nieuwe 10 km. Onderweg zullen de deelnemers vermaakt worden door muziek(groepjes). Het evenement sluit zijn deuren rond 24u. Enkel deelnemers aan het lopen/wandelen/skaten dienen in te schrijven. Uiteraard is iedereen welkom om gewoon de sfeer te komen opsnuiven en een hapje/drankje te nuttigen. Enkel deelnemers aan het lopen/wandelen/skaten dienen in te schrijven. Liefst op voorhand via onze website samathon.be, maar het kan ook nog ter plaatse. Uiteraard is iedereen welkom om gewoon de sfeer te komen opsnuiven en een hapje/drankje te nuttigen

Toon kaart Samathonlocatie
Lopelandstraat
2480 Dessel
vrij 30/08/19 van 14:00 tot 24:00
Gezinsbond Dessel
€ 5,0
elly.aernouts@skynet.be
0473 68 92 83
dessel.gezinsbond.be/
dessel.gezinsbond.be