u bent hier

Russische Grandeur

Klassieke muziek


Het is geen geheim dat we veel prachtige muziek te danken hebben aan de Russen. Het genre van het strijkkwartet kreeg een enorme bloei aan het einde van de 19de en 20ste eeuw in Rusland. Het kwartet brengt een programma met belangrijke parels van deze Russische Muziek, waarmee ze de Russische ziel raken: de Commedia del Arte-stijl van Stravinsky, de ironie van Sjostakovitsj en de zeemzoete ... Lees meer »

Het is geen geheim dat we veel prachtige muziek te danken hebben aan de Russen. Het genre van het strijkkwartet kreeg een enorme bloei aan het einde van de 19de en 20ste eeuw in Rusland. Het kwartet brengt een programma met belangrijke parels van deze Russische Muziek, waarmee ze de Russische ziel raken: de Commedia del Arte-stijl van Stravinsky, de ironie van Sjostakovitsj en de zeemzoete romantiek van Glazunov. Het Desguin Kwartet tekent ondertussen voor verschillende muzikale en ...

Het is geen geheim dat we veel prachtige muziek te danken hebben aan de Russen. Het genre van het strijkkwartet kreeg een enorme bloei aan het einde van de 19de en 20ste eeuw in Rusland. Het kwartet brengt een programma met belangrijke parels van deze Russische Muziek, waarmee ze de Russische ziel raken: de Commedia del Arte-stijl van Stravinsky, de ironie van Sjostakovitsj en de zeemzoete romantiek van Glazunov.

Het Desguin Kwartet tekent ondertussen voor verschillende muzikale en muziek-theatrale projecten, en schitterde als Supernova 2020. Cellist Pieter-Jan De Smet volgde lessen bij Pieter Stas aan de academie van Bornem, en is voor velen geen onbekende, een fijn extraatje voor dit ongetwijfeld bijzondere Supernovaconcert.

De musici
Wolfram Van Mechelen: viool
Ludovic Bataille: viool
Rhea Vanhellemont: altviool
Pieter-Jan De Smet: cello

LAUREATEN SUPERNOVA

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles. Jaarlijks worden twee ensembles bekroond. Het is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naambekendheid en speelkansen geeft, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

CC Ter Dilft en CC De Ster nodigen je uit om beide laureaten aan het werk te zien.

www.supernovaclassic.be

16 -14 euro
-19 jaar: 8 euro

www.desguinkwartet.be

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen of inschrijven voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben i.v.m. deze activiteit, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media. 

Kasteel d'Ursel
Wolfgang d'Urselstraat 9
2880 Bornem
zondag 25 april 2021van 11:00 tot 12:30
Kasteel d'Ursel
apps.ticketmatic.com/widgets/ter_dilf...