u bent hier

Rupelzondagen: Site Frateur

Erfgoed


Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’! Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio. Surf naar www.toerismerupelstreek.be om meer locaties te vinden. Deze steenbakkerij, ... Lees meer »

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!
Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Surf naar www.toerismerupelstreek.be om meer locaties te vinden.
Deze steenbakkerij, ruim 4 ha groot, geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij in al haar aspecten. De gerestaureerde ringoven, klampovens, pannenloods en droogloodsen zijn het resultaat van veel en hard werk. De aanwezigheid van zowel een handgeleeg als een industriële fabriek maakt een bezoek aan deze site onvergetelijk. Voor een drankje kan je terecht in steenbakkerscafé De Koophandel; voor een traditioneel gerecht eethuisje In de Root. Reserveren is hier een must: www.inderoot.be

De Rupelzondagen vinden plaats op 5 juli, 2 augustus, 6 september en 4 oktober telkens van 14u tot 17 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Geleeg steenbakkerijmuseum
Noeveren 196
2850 Boom
zo 2 augustus 2020 van 14:00 tot 17:00 zo 6 september 2020 van 14:00 tot 17:00 zo 4 oktober 2020 van 14:00 tot 17:00
Toerisme Rupelstreek vzw
gratis
info@toerismerupelstreek.be