u bent hier

Rupelzondagen: Gilliot & Roelants Tegelmuseum & Heemmuseum Heymissen

Erfgoed


Gilliot & Roelants Tegelmuseum & Heemmuseum Heymissen Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’! Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio. Verscholen in de abdijkamers van ... Lees meer »

Gilliot & Roelants Tegelmuseum & Heemmuseum Heymissen

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!
Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Verscholen in de abdijkamers van de prachtige Sint-Bernardusabdij bevinden zich het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en het Heemmuseum Heymissen. Het Tegelmuseum huisvest een collectie keramische wand- en vloertegels met internationale allure! Het Heemmuseum Heymissen biedt als het ware een reis terug in de tijd: talrijke vergeten voorwerpen herinneren aan het volksleven van vroeger.

De Rupelzondagen vinden plaats op 5 juli, 2 augustus, 6 september en 4 oktober, telkens van 14 tot 17 uur. Je bezoek vooraf reserveren is aangeraden. Check de website van het museum.

Surf naar www.toerismerupelstreek.be om meer locaties te vinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Bernardusabdij Hemiksem
Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem
zo 5 juli 2020 van 14:00 tot 17:00
zo 2 augustus 2020 van 14:00 tot 17:00
zo 6 september 2020 van 14:00 tot 17:00
zo 4 oktober 2020 van 14:00 tot 17:00
Toerisme Rupelstreek vzw
gratis
info@toerismerupelstreek.be