u bent hier

Rupelzondagen: Ecomuseum en Archief Booms Baksteen

Erfgoed


Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’! Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van juli tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio. De gidsen van EMABB brengen het verhaal ... Lees meer »

Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!
Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van juli tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

De gidsen van EMABB brengen het verhaal van leven, wonen en werken in de Rupelstreek, in het bijzonder op de steenbakkerijen. Hierbij worden de uitzonderlijke leef-, woon- en werkomstandigheden van de arbeiders in de 19de en het begin van de 20ste eeuw niet vergeten. Je neemt een kijkje in een authentieke arbeiderswoning en een ringoven. Tevens kom je te weten hoe een baksteen, pan of tegel werd gemaakt. Even verpozen kan in ’t Baksteentje of in het nabijgelegen steenbakkerscafé De Koophandel. Elke zondag om 14 uur start een rondleiding.

De Rupelzondagen vinden plaats op 5 juli, 2 augustus, 6 september en 4 oktober, telkens van 14 tot 17 uur. Je bezoek vooraf reserveren is aangeraden. Check de website van het museum.

Surf naar www.toerismerupelstreek.be om meer locaties te vinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen
Noeveren 67
2850 Boom
zo 2 augustus 2020 van 14:00 tot 17:00 zo 6 september 2020 van 14:00 tot 17:00 zo 4 oktober 2020 van 14:00 tot 17:00
Toerisme Rupelstreek vzw
€ 6,0
info@toerismerupelstreek.be