u bent hier

Rossini-gala: een hommage aan Alberto Zedda


Op 2 januari 2018 zou Alberto Zedda negentig kaarsjes uitblazen. Jammer genoeg overleed de Italiaanse maestro op 6 maart 2017 in het Rossini-mekka Pesaro. Wat een feestelijk verjaardagsconcert rond zijn geliefde componist Rossini had kunnen zijn, wordt nu een dankbare en bruisende hommage aan de eminente Rossini-specialist die doorheen de vorige seizoenen (La Cenerentola, Semiramide, Il ... Lees meer »

Op 2 januari 2018 zou Alberto Zedda negentig kaarsjes uitblazen. Jammer genoeg overleed de Italiaanse maestro op 6 maart 2017 in het Rossini-mekka Pesaro. Wat een feestelijk verjaardagsconcert rond zijn geliefde componist Rossini had kunnen zijn, wordt nu een dankbare en bruisende hommage aan de eminente Rossini-specialist die doorheen de vorige seizoenen (La Cenerentola, Semiramide, Il Viaggio a Reims, Otello, Armida en het Stabat Mater) een erg nauwe band met Opera Vlaanderen had opgebouwd.

In deze feestelijke hommage presenteren we het kruim van de Italiaanse belcantozangers, die allemaal geregeld met Zedda samenwerkten, in een programma dat een perfect panorama biedt van de lange en intense operaloopbaan van de componist. Van het vroege melodramma Tancredi over de iconische komedie Il Barbiere di Siviglia tot de late opera’s uit Rossini’s Parijse periode: het lichtvoetige Il Viaggio a Reims en het ultieme dramatische meesterwerk - de grand opéra Guillaume Tell.

Programma:
Gioachino Rossini (1792-1868): aria’s en ensembles uit Il Barbiere di Siviglia, Il Viaggio a Reims, Tancredi en Guillaume Tell

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zaterdag 6 januari 2018 van 20:00 tot 20:00
Opera Ballet Vlaanderen
€ 24,0
www.operaballet.be
070 22 02 02