u bent hier

Rebuilding Raqqa | documentairefilm - ONLINE

18 +

Politiek en maatschappij, Documentaires en reportages


“Bom na bom na bom.” Dima is aardappelen aan het schillen in de keuken wanneer er raketten op haar huis worden afgevuurd. Ze verliest een been en twee vingers. Er vallen 7 doden. Allemaal burgers. FILM: Rebuilding Raqqa “Bom na bom na bom.” Dima is aardappelen aan het schillen in de keuken wanneer er raketten op haar huis worden afgevuurd. Ze verliest een been en twee vingers. Er vallen 7 ... Lees meer »

“Bom na bom na bom.” Dima is aardappelen aan het schillen in de keuken wanneer er raketten op haar huis worden afgevuurd. Ze verliest een been en twee vingers. Er vallen 7 doden. Allemaal burgers.

FILM: Rebuilding Raqqa“Bom na bom na bom.”


Dima is aardappelen aan het schillen in de keuken wanneer er raketten op haar huis worden afgevuurd. Ze verliest een been en twee vingers. Er vallen 7 doden. Allemaal burgers.Ar-Raqqah, in het noorden van Syrië, wordt in 2014 door de jihadistische terreurbeweging IS uitgeroepen tot hoofdstad van het Kalifaat. Het is dan ook een grote symbolische overwinning tegen terreur wanneer strijders van het SDF - de Syrian Democratic Forces - de stad op 20 oktober 2017 opnieuw bevrijden.


Om de weg vrij te maken voor deze Koerdisch-Arabische alliantie, wordt de stad 4 maanden lang gebombardeerd door een internationale coalitie onder leiding van de VS. Ook België maakt daar deel van uit. Bij de bombardementen vallen volgens waarnemers meer dan 1400 burgerdoden.

Journalist Roel Nollet en Midden-Oostenkenner Willem Staes reizen naar Raqqah om vast te leggen wat de gevolgen zijn voor de bevolking en hoe groot de uitdagingen zijn voor lokale organisaties om de stad herop te bouwen.Een reportage van Roel Nollet ism Willem Staes

©2019 The Redhorse Collective

met de steun van het Fonds Pascal Decroos
Na de film volgt een nabespreking met:Roel Nollet, journalist en Willem Staes, beleidsmedewerker Midden Oosten – 11.11.11Moderatie door Brigitte Herremans, vorser aan de Universiteit Gent waar ze onderzoek doet naar de mogelijke invloed van kunst op rechtvaardigheid in Syrië.


 


EXPO

Raqqa, een stad die weer voorzichtig haar gezicht toont


Vrij te bezichtigen in de Kubus van Permeke tijdens de openingsuren van de bib, van 3 tot 22 november.

 

11 11 11
ONLINE
zaterdag 7 november 2020om 14:00
Bibliotheek Permeke
gratis
Bestel tickets
www.permeke.org/nl/event/80775/film-n...