u bent hier

Ralph van Raat

Klassieke muziek


Ralph van Raat was vorig seizoen nog te gast in deSingel met een indrukwekkende vertolking van Stravinsky’s ‘Le Sacre du printemps’. Dit keer onderzoekt hij de kruisbestuivingen tussen popmuziek en hedendaagse klassieke muziek. Componiste Karen Tanaka liet zich inspireren door de ritmiek van de techno. Componist Pim Moorer voelt zich tot de popmuziek aangetrokken. 'A Housewife's ... Lees meer »

Ralph van Raat was vorig seizoen nog te gast in deSingel met een indrukwekkende vertolking van Stravinsky’s ‘Le Sacre du printemps’. Dit keer onderzoekt hij de kruisbestuivingen tussen popmuziek en hedendaagse klassieke muziek. Componiste Karen Tanaka liet zich inspireren door de ritmiek van de techno. Componist Pim Moorer voelt zich tot de popmuziek aangetrokken. 'A Housewife's Lament' van Frederic Rzewski bevat een reeks variaties op een populair liedje van het eind van de 19de eeuw en sluit inhoudelijk wonderwel aan op het huidige coronatijdperk. Ook het prachtige stuk van één van de meest succesvolle jonge Nederlandse componisten van dit moment, Joey Roukens, is pakkend. Zijn 'Roaming Empty Streets' was een speciale opdracht voor het coronaproject 'Music for Empty Spaces', dat eind mei vanuit het Muziekgebouw in Amsterdam live werd gestreamd en dat veel ontroerde reacties opriep bij het publiek. Ook voor Roukens is de popmuziek een zeer belangrijke invloed.
Een afwisselend programma met ‘the best of both worlds’: lange melodische lijnen, een drijvende ritmiek en veel virtuositeit!


OPGELET! MIS DIT NIET!
Om 18 uur geeft Ralph van Raat een lecture over de invloed van popmuziek op klassieke muziek
18 uur / Blauwe zaal
spreektaal Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
za 14 november 2020 van 18:00 tot 19:00 za 14 november 2020 van 20:00 tot 23:55
tickets@desingel.be
+32 (0)3 248 28 28
desingel.be/nl/programma/muziek/ralph...