u bent hier

Pssst, overkookgevaar! ONLINE workshop spreken met kinderen over psychische problemen

18 +

Gezondheid en zorg


Met kinderen spreken over psychische problemen: hoe doe je dat? ONLINE workshop met Brenda Froyen i.s.m. Familieplatform. 1 op 4 mensen geeft aan dat ze zich niet goed voelen in hun vel. Psychische problemen hebben een grote impact, ook op naasten. Als ouders mentaal worstelen, heeft dat gevolgen voor de kinderen en ook leerlingen ondervinden psychische moeilijkheden. Vroeg of laat word je ... Lees meer »

Met kinderen spreken over psychische problemen: hoe doe je dat?
ONLINE workshop met Brenda Froyen i.s.m. Familieplatform.

1 op 4 mensen geeft aan dat ze zich niet goed voelen in hun vel. Psychische problemen hebben een grote impact, ook op naasten. Als ouders mentaal worstelen, heeft dat gevolgen voor de kinderen en ook leerlingen ondervinden psychische moeilijkheden. Vroeg of laat word je ermee geconfronteerd in de klas, als hulpverlener of in je omgeving.

Maar wat weten we precies over ‘psychische problemen’? Waar komen ze vandaan? Welke biologische, psychologische en sociale factoren spelen een rol? Hoe worden psychiatrische diagnoses gegeven? En welke impact heeft die diagnose? In deze nascholing staan we stil bij alles wat we weten en nog niet weten over psychische problemen.

We onderzoeken in welke mate onze ‘kennis’ over psychische aandoeningen ook een invloed heeft op onze aanpak van kinderen die ermee geconfronteerd worden. Praten wordt aangeraden als oplossing, maar hoe praat je met kinderen en jongeren hierover? Hoe kunnen we preventief openheid creëren zodat kinderen hier ook durven over spreken?

We stellen een methodiek aan je voor die je kan inzetten bij het werken met kinderen vanaf 10 jaar.
Na afloop krijg je het boek 'Pssst! Van Brenda Froyen toegestuurd.

P.S.: Ook op 9 of 16 september kan je deze workshop online volgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Familieplatform Geestelijke Gezondheid
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)
woensdag 23 september 2020 van 09:30 tot 11:30
Familieplatform Geestelijke gezondheid
€ 50,0
familieplatform.be/vormingen/workshop...
katleen.hoing@familieplatform.be
familieplatform.be/vormingen/workshop...