u bent hier

Portrettenwandeling in het Maagdenhuis

Erfgoed


De kunstverzameling van het Maagdenhuis brengt je terug in de tijd met zijn prachtige schilderijen en beelden van de laatgotiek tot de barok, rijke archiefstukken en sierkunsten. Vele schilderijen uit de verzameling van het Antwerpse Maagdenhuis zijn portretten. Daarom werkten we rond het thema ‘portretten’ een parcours uit dat door het Maagdenhuis loopt, een ‘portrettenwandeling’. Historisch ... Lees meer »

De kunstverzameling van het Maagdenhuis brengt je terug in de tijd met zijn prachtige schilderijen en beelden van de laatgotiek tot de barok, rijke archiefstukken en sierkunsten. Vele schilderijen uit de verzameling van het Antwerpse Maagdenhuis zijn portretten. Daarom werkten we rond het thema ‘portretten’ een parcours uit dat door het Maagdenhuis loopt, een ‘portrettenwandeling’.

Historisch huis met verhaal

Het Maagdenhuis is een historisch gebouw dat verbonden is met de sociale geschiedenis van de stad. Zoals je in het museum Plantin-Moretus door een intacte drukkerij uit de 16de eeuw wandelt en in het Rubenshuis het oeuvre van Pieter Paul ontdekt, leer je in het Maagdenhuis over de wezen die er leefden tussen 1553 en 1882.

Unieke collectie majolica-papkommen

Sta na de portrettenwandeling ook even stil bij de unieke collectie van papkommen die gemaakt zijn uit Antwerps aardewerk (majolica). De 63 papkommen zijn sinds 2011 opgenomen op de Topstukkenlijst van de Vlaamse overheid! We zijn bijzonder fier op de officiële erkenning van het hoge niveau van onze verzameling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

OCMW Antwerpen
Toon kaart Maagdenhuismuseum
Lange Gasthuisstraat 33
2000 Antwerpen
Maagdenhuis
€ 5,0
maagdenhuis@antwerpen.be
03 435 9910
www.maagdenhuismuseum.be