u bent hier

Pop-up expo 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd (1944 – 1945)'


Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd. Meer dan 4 jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in 9 lange bevrijdingsmaanden. De dansende menigte verstomt. Angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid, over het lot van geliefden ergens ver weg, komen in de plaats. Vreugde en verdriet ... Lees meer »

Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd. Meer dan 4 jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in 9 lange bevrijdingsmaanden. De dansende menigte verstomt. Angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid, over het lot van geliefden ergens ver weg, komen in de plaats. Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

De pop-up expo 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd (1944 – 1945) ' focust op de Antwerpenaren. Hoe hebben zij zelf die bevrijding en de maanden daarna beleefd? Via dagboeken, foto’s, audio en video worden de getuigenissen tastbaar.

Vredescentrum
Het Vredescentrum realiseert projecten in herinneringseducatie en vredesopvoeding voor alle leeftijden. Met workshops in scholen, expo’s, studiedagen, lezingen en debatten houdt het Vredescentrum de thematiek actueel en brengt ze die dicht bij de burger.

Praktisch
Gratis expo. Het is niet mogelijk enkel voor de gratis expo te reserveren. Ofwel reserveer je je tijdsblok online en bezoek je de (betalende) vaste opstelling van het Maagdenhuis en de gratis expo 'Vreugde & Verdriet'. Ofwel kom je langs onze balie en vraag je om de gratis expo 'Vreugde & Verdriet' te bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Maagdenhuismuseum
Lange Gasthuisstraat 33
2000 Antwerpen
Van za 5 december 2020 00:00 tot do 28 januari 2021 23:59
Stad Antwerpen