u bent hier

Paul Van Hees - Collages, Assemblages, Tekeningen

Meerdere kunstvormen


Kunstenaar Paul Van Hees is geen onbekende voor de Warande. Begin jaren negentig stelde hij al bij ons tentoon. Hij heeft zich steeds geprofileerd als een buitenbeentje. Iemand die ver van de grote kunstwereld zijn eigen ding doet. En uiteindelijk is hij dat nog altijd (gebleven). Van Hees is vooral bekend door de assemblages die hij maakt met afvalmateriaal. Blikjes, spuitbussen, bouten, ... Lees meer »

Kunstenaar Paul Van Hees is geen onbekende voor de Warande. Begin jaren negentig stelde hij al bij ons tentoon. Hij heeft zich steeds geprofileerd als een buitenbeentje. Iemand die ver van de grote kunstwereld zijn eigen ding doet. En uiteindelijk is hij dat nog altijd (gebleven).

Van Hees is vooral bekend door de assemblages die hij maakt met afvalmateriaal. Blikjes, spuitbussen, bouten, fietsbellen, draadstangen… Het worden in zijn handen allemaal geanimeerde wezentjes. Van Hees kiest vaak voor bekende beelden met een iconische waarde, waarop hij dan een variatie maakt. Denk bijvoorbeeld aan Don Quichote, de heilige familie, de drie koningen… Ook in hun nieuwe vorm blijven ze erg herkenbaar.

Een tweede kunstvorm die de kunstenaar typeert is de collage. Hierbij gaat hij op dezelfde manier te werk als bij zijn assemblages. Misschien zijn z’n collages nog net wat vrijer.

Van recentere datum zijn z’n tekeningen. Zo tekende hij gedurende lange tijd op regelmatige wijze broodzakken vol met kleine anekdotes van elke dag. Hiermee stelde hij in 2013 nog in ‘Creative Factory’ in Turnhout tentoon. Rode draad doorheen zijn hele oeuvre is humor. Soms mild, soms bijtend. Van Hees neemt de positie in van een observator die mededogen heeft, eerder dan dat hij een oordeel velt.

Gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van 21 november 2017 tot 9 april 2018 (
ma van 10:00 tot 17:00
di van 10:00 tot 17:00 wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Cultuurhuis De Warande
gratis
014 41 94 94
www.warande.be