u bent hier

Parcival (voor 7 - 12 jaar)

7 +

Figuren en poppentheater


‘Parcival, de jongen die ridder werd’ (Een vrolijke vertelling naar de gelijknamige 13de eeuwse riddersage) Parcival weet dat hij iets wil doen, iets groots, iets moois en belangrijks. Maar hij weet niet wat. Tot hij op een dag een ridder ontmoet. Parcival wil niets liever dan ook een ridder worden. Maar hoe doe je dat, ridder worden? Wat moet een ridder allemaal kunnen? En wat zou de opdracht ... Lees meer »

‘Parcival, de jongen die ridder werd’
(Een vrolijke vertelling naar de gelijknamige 13de eeuwse riddersage)

Parcival weet dat hij iets wil doen, iets groots, iets moois en belangrijks. Maar hij weet niet wat. Tot hij op een dag een ridder ontmoet. Parcival wil niets liever dan ook een ridder worden. Maar hoe doe je dat, ridder worden? Wat moet een ridder allemaal kunnen? En wat zou de opdracht van een ridder zijn? Is Parcival wel voorbestemd om ridder te worden? Merlijn helpt hem op weg. Zal zijn droom in vervulling gaan en zal koning Arthur hem tot ridder van de Ronde Tafel slaan?

“Parcival” is een vrolijke en muzikale vertelling, ideaal zowel op school als met het hele gezin. Aan de hand van een authentieke riddersage ontdekken de kinderen waarom het wel nobel, maar niet altijd even makkelijk is om anderen te willen helpen. Op subtiele wijze wordt de link met hedendaagse “ridderlijkheid” gelegd, en tegelijk wordt in het verhaal duidelijk dat het niet steeds de sterksten zijn die altijd hun grote gelijk halen. Deze leuke, humorvolle vertelling wordt begeleid door live muziek op fluit en draailier, wat meteen voor een authentieke middeleeuws sfeer zorgt!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Els Peeters, Ruud Alles
Toon kaart De Poppenzaal
Steenweg op Oosthoven 114
2300 Turnhout
wo 26 mei 2021 van 14:30 tot 16:00 zo 30 mei 2021 van 10:30 tot 12:00
Figurentheater Propop
€ 7,0
Bestel tickets
www.propop.be/de-poppenzaal/familievo...
info@propop.be
014-423322
www.propop.be