u bent hier

Parasite


Ki-taek woont met zijn gezin in Seoel, in een armoedig klein kelderappartement. Ze overleven met onderbetaalde baantjes. De zoon, Ki-woo, wil het leven anders aanpakken. Met een vervalst diploma biedt hij zich aan als privéleraar van Da-hye, de dochter van de rijke familie Park. Ki-woo helpt ook zijn familieleden aan een baantje. Wanneer de hyperactieve zoon een kunstleerkracht nodig heeft, ... Lees meer »

Ki-taek woont met zijn gezin in Seoel, in een armoedig klein kelderappartement. Ze overleven met onderbetaalde baantjes. De zoon, Ki-woo, wil het leven anders aanpakken. Met een vervalst diploma biedt hij zich aan als privéleraar van Da-hye, de dochter van de rijke familie Park. Ki-woo helpt ook zijn familieleden aan een baantje. Wanneer de hyperactieve zoon een kunstleerkracht nodig heeft, zorgt hij ervoor dat zijn zus de baan krijgt. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Parasite is een Zuid-Koreaanse film uit 2019 van regisseur Joon-ho Bong. Song Kang-ho, Choi Woo-shik, Lee Sun-kyun, Park So-dam e.a. spelen de hoofdrollen. De film duurt 132 minuten. Parasite won de Gouden Palm in Cannes en vier Oscars, waaronder die van Beste Film.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC 't Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
dinsdag 27 oktober 2020 van 20:00 tot 22:15
CC 't Schaliken
€ 5,0
tickets.cultuurcentrum@herentals.be
014-21 90 88
www.schaliken.be