u bent hier

Overlezen - Jolien Janzing en Koen Sels - AFGELAST

Literatuur


In de Republiek der Letteren zijn Jos Geysels, Karl van den Broeck en Johny Geerinckx ervaren gidsen. Elke maand nemen ze literatuurliefhebbers mee op een verrassende tocht langs de nieuwste publicaties. Koen Sels Overlezen is thuiskomen voor Koen Sels, die opgroeide in het Turnhoutse gehucht Zevendonk. Hij is één van meest opvallende nieuwe stemmen in de Nederlandse letteren. Zijn eerste boek ... Lees meer »

In de Republiek der Letteren zijn Jos Geysels, Karl van den Broeck en Johny Geerinckx ervaren gidsen. Elke maand nemen ze literatuurliefhebbers mee op een verrassende tocht langs de nieuwste publicaties.

Koen Sels
Overlezen is thuiskomen voor Koen Sels, die opgroeide in het Turnhoutse gehucht Zevendonk. Hij is één van meest opvallende nieuwe stemmen in de Nederlandse letteren. Zijn eerste boek (Generator) werd meteen genomineerd voor De Bronzen Uil en de Debuutprijs. Het tweede boek (Gloria) prijkt op de shortlist van de prestigieuze Boekenbon Literatuurprijs. Hij verhaalt daarin het wonder van het vaderschap; een persoonlijk relaas over nieuw leven, geluk en verlossing in een tijd van depressie en onzekerheid.


Jolien Janzing
Jolien Janzing startte haar schrijfcarrière als journalist voor Humo, maar raakte vooral bekend als auteur van historische romans, onder meer over de Brusselse jaren van Charlotte Brontë of de jeugd van Audrey Hepburn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. In haar nieuwste boek (Het tij hoog, de maan blauw) volgt ze een Belgische expeditie naar Antarctica aan het einde van de 19de eeuw

Deze editie van Overlezen wordt live gestreamd via Youtube! Op zondag 8 november om 10.30 uur kan je gratis meekijken.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 8 november 2020 van 10:30 tot 12:00
Cultuurhuis De Warande
€ 8,0
www.warande.be