u bent hier

Osama Abdulrasol Quintet - Aperitiefconcert

1.8.4.0.0 


Osama Abdulrasol’s composities hebben hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, en worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe verschillende stijlen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.   Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en ... Lees meer »

Osama Abdulrasol’s composities hebben hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, en worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe verschillende stijlen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.


 


Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Hij toerde met ronkende namen als Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Lula Pena en vele anderen zowat de hele wereld rond. De melodieën op zijn nieuwe cd ‘Jedid’ vormen dan ook een brug tussen oost en west.


Osama Abdulrasol’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe de toekomst er kan uitzien, hoe verschillende achtergronden, stijlen en talen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.


Iedereen die Philippe Thuriot ooit aan het werk zag, weet dat hij één van de meest uitzonderlijke en virtuoze accordeonisten van vandaag is, geliefd in zowel de hedendaagse jazz als de klassiek scène. Lode Vercampt is terug te vinden op de meest diverse podia en blinkt als cellist uit door zijn lyriek en zijn veelzijdigheid. De Canadese percussionist François Taillefer wekt op zijn unieke collectie van percussie-instrumenten de ritmes van India tot het Midden-Oosten tot leven. Zangeres Helena Schoeters vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar de perfecte vertolkster maakt voor de composities van Osama Abdulrasol, die een brug vormen tussen oost en west.


Op het podium vormen deze vijf muzikanten met hun passie en virtuositeit een unieke combinatie en creëren ze een nieuwe en fascinerende klank in de wereldmuziek en de jazz.
Osama Abdulrasol - qanun

Philippe Thuriot - accordeon

Lode Vercamp - cello

François Taillefer - percussie

Helena Schoeters - zang


 

Osama Abdulrasol Quintet - Aperitiefconcert
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 13 december 2020om 11:30
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 16,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72526/aperi...