u bent hier

Orvita kamp - waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn (4-14j)

12 +


Kamp op basis van zelfsturing en verbindende communicatie. Elk kind krijgt de ruimte het kamp mee vorm te geven. Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven. We starten de dag met een kring waar de kinderen de ruimte krijgen om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de ... Lees meer »

Kamp op basis van zelfsturing en verbindende communicatie. Elk kind krijgt de ruimte het kamp mee vorm te geven. Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven.

We starten de dag met een kring waar de kinderen de ruimte krijgen om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, voetballen, een spelletje, bosspel of toneel spelen, kampen bouwen, een heuse fantasiewereld creëren, een verhaal schrijven, samen koken,… Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme, zodat zij wat ze leren veel beter kunnen integreren.

De begeleiders zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

We organiseren kampen in Gent en regio Antwerpen (Edegem). Voor meer info, inschrijvingen en andere kampen surf naar onze website: www.orvita.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OLVE basisschool
Rogier Van der Weydenstraat 5
2650 Edegem
ma 17 augustus 2020 van 09:00 tot 17:00
di 18 augustus 2020 van 09:00 tot 17:00 wo 19 augustus 2020 van 09:00 tot 17:00
do 20 augustus 2020 van 09:00 tot 17:00 vr 21 augustus 2020 van 09:00 tot 17:00
Orvita
€ 175,0
www.orvita.be/kampen
0494331667
www.orvita.be