u bent hier

Opvoedingsspel voor ouders

Opvoeding


Opvoeden is een belangrijke, leuke maar soms ook moeilijke taak. In onze huidige prestatiemaatschappij, waarin alles voortdurend verandert, is het voor ouders ook niet evident meer om hun kinderen naar de volwassenheid te begeleiden. De omgeving geeft ongevraagd advies, het internet biedt 1001 verschillende theorieën en inzichten en het digitale tijdperk brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. ... Lees meer »

Opvoeden is een belangrijke, leuke maar soms ook moeilijke taak. In onze huidige prestatiemaatschappij, waarin alles voortdurend verandert, is het voor ouders ook niet evident meer om hun kinderen naar de volwassenheid te begeleiden. De omgeving geeft ongevraagd advies, het internet biedt 1001 verschillende theorieën en inzichten en het digitale tijdperk brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hierdoor voelen ouders zich regelmatig onzeker. Doen we het wel goed? Maken we de juiste keuzes? Zijn we goede ouders?

Het opvoedingsspel is een laagdrempelige, leuke en gestructureerde manier om opvoeding bespreekbaar te maken. Je krijgt meer inzicht in je rol als ouder, welke waarden en normen jij je kind wil meegeven. Als gevolg daarvan krijg je meer zelfvertrouwen bij het opvoeden, ontdek je mogelijke verbeterpunten of kun je problemen voorkomen.

Daarnaast bekijken we ook samen welke vaardigheden je kunt inzetten om jouw uitgangspunten om te zetten in de praktijk, namelijk de dagelijkse opvoeding van je kind(eren). Tenslotte bespreken we in groep ook gebeurtenissen die bij ouders en kinderen of jongeren vaak emoties oproepen. Voorbeelden zijn ruzie maken, pesten of niet luisteren. Ouders kunnen elkaar hierover praktijkgerichte tips & trics geven, die je vervolgens direct in de praktijk kan uitproberen.

Het volledige traject bestaat uit 3 bijeenkomsten, waarvan de duur 90 minuten per keer is. Je kan je ook inschrijven per bijeenkomst. Er worden gedurende het hele jaar nieuwe trajecten opgestart.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Groepspraktijk de Cocon
Averboodse Baan 19
2431 Veerle (Laakdal)
Van ma 19 februari 2018 00:00 tot ma 31 december 2018 23:59
€ 25,0
stefanie.jacobs@outlook.com