u bent hier

Opera Pazza - Prins Tom en de Klachtenwijven 5+

6 +

Opera en operette


De Klachtenwijven hebben prinses Séraphe betovert met hun gekreun en gezaag. Prins Tom gaat op zoek naar haar en beleeft spannende avonturen met de ietwat rare bewoners van het woud. Kan Tom zijn prinsesje redden? Kom kijken en luisteren naar deze prachtige kinderopera.   Ver weg van hier, aan de rand van een groot woud, staat een sprookjesachtig kasteel. Daar leven Prins Tom en Prinses ... Lees meer »

De Klachtenwijven hebben prinses Séraphe betovert met hun gekreun en gezaag. Prins Tom gaat op zoek naar haar en beleeft spannende avonturen met de ietwat rare bewoners van het woud. Kan Tom zijn prinsesje redden? Kom kijken en luisteren naar deze prachtige kinderopera.


 


Ver weg van hier, aan de rand van een groot woud, staat een sprookjesachtig kasteel. Daar leven Prins Tom en Prinses Séraphé. Zijn ouders, de Koning en de Koningin, regeren over een wonderbaarlijk land waar alle onderdanen gelukkig zijn. Alle onderdanen? Nee, er leven ook twee Klachtenwijven in dit leuke land. Ze kreunen, zagen, jammeren en klagen de hele dag.


Geen wonder dat de andere bewoners niet van deze vrouwen houden! Meer nog, ze zijn er zelfs bang van… Want wie te lang naar hun betoverende gejammer luistert, valt in een diepe, rusteloze slaap. Hun geest verlaat dan het lichaam en zit opgesloten in de betovering van het geweeklaag van deze verschrikkelijke dames.


En zo gebeurde het dat de arme Prinses Séraphé, op een mooie, zonovergoten dag, de Klachtenwijven op haar weg vond. Prins Tom gaat op zoek naar zijn prinsesje door het donkere woud en beleeft spannende avonturen met de ietwat rare bewoners van het woud. Kan Tom zijn prinsesje redden? Kom kijken en luisteren.
Originele tekst (Duits): Marnie Zschöckner

Vertaling: Christa Biesemans

Componist: Flor Verschueren

Regie: Bruno De Canne

Met onder andere:

Marnie Zschöckner als Prins Tom

Alexandra Franck als Prinses Séraphé

Birgitte Langenhuyzen als Klachtenwijf en Wolvin

Christa Biesemans als Klachtenwijf, Woudtoverheks en Bosklopgeest

Flor Verschueren als accordeonist en algemene muzikale leiding
Deze kinderopera is een initiatief van Marmar nv & Partners Verzekeringsmakelaars ten voordele van het Gekkoo Fonds. Dit fonds komt tussen in de deelnameprijs voor Gekkoo-activiteiten. Zo kunnen kinderen uit gezinnen voor wie speelpleinen en kampen moeilijk of niet betaalbaar zijn, toch genieten van een leuke vrije tijd.
Wij zijn Gekkoo


Gekkoo vzw is een Antwerpse jeugdwerkorganisatie die leuke en laagdrempelige vrijetijdsactiviteiten organiseert voor kinderen en jongeren van 3 tot en met 18 jaar. Bij ons kan je terecht voor onder andere speelpleinen en themakampen met en zonder overnachting. Onze honderden vrijwillige begeleiders bezorgen kinderen de vakantie van hun leven. Zij worden daarbij ondersteund door een team van professionele medewerkers. Samen maken we het verschil voor kinderen en jongeren.


 

Opera Pazza - Prins Tom en de Klachtenwijven 5+
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 29 november 2020om 14:00
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72418/prins...