u bent hier

Op stap met Stabbel


De Stabbelwandelingen die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo doorgaan, krijgen dit jaar een andere invulling. De veiligheidsmaatregelen omwille van de coronacrisis laten het niet toe om grootschalige wandelevenementen te organiseren. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren en dus gingen zij creatief op zoek naar een ... Lees meer »

De Stabbelwandelingen die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo doorgaan, krijgen dit jaar een andere invulling. De veiligheidsmaatregelen omwille van de coronacrisis laten het niet toe om grootschalige wandelevenementen te organiseren. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren en dus gingen zij creatief op zoek naar een oplossing om de duizenden Stabbelwandelaars niet in de kou te laten staan.
De Stabbelwandelingen.
Elke gemeente heeft twee wandelingen uitgewerkt: een korte kindvriendelijke wandeling en een langere wandeling voor de doorwinterde wandelaar. Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten, goed voor uren wandelplezier.

De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: hij plant een winterfeest, maar hoe organiseert hij dat? Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om zijn winterfeest te organiseren. Door de korte wandelingen in de deelnemende gemeenten te wandelen, komt Stabbels winterfeest in orde. Maar liefst zes leuke wandelingen voor de kids deze winter. Wie het mysterie kan oplossen, maakt bovendien kans op een leuke prijs!

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar in de infokantoren van de deelnemende gemeenten. Je kan de brochure ook downloaden via hun websites.
www.toerismewesterlo.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Abdij van Tongerlo
Abdijstraat 40
2260 Tongerlo
Van vr 8 januari 2021 00:00 tot zo 21 februari 2021 23:59
Toerisme Westerlo
gratis
info@toerismewesterlo.be
014 54 54 28
www.toerismewesterlo.be